Saç bakımı nasıl yapılmalıdır?

Kadınların yaşadığı en büyük problemlerin başında gelen saç dökülmesi ve kadınlar bu sorunun çözümleri için büyük zaman ve paralar harcıyor.

Saç bakımı nasıl yapılmalıdır?

Kadınların yaşadığı en büyük problemlerin başında gelen saç dökülmesi ve kadınlar bu sorunun çözümleri için büyük zaman ve paralar harcıyor. Peki kadınlarda saç dökülmesini önlemek için neler yapılmalı bunlara bir göz atalım.

Çok sık yapılan saç yıkaması ,kimyasal malzemeler fön maşa röfle saçların rengini, açma ve içindeki kimya malzemelerin ne olduğu bilinmeden kullanılan şampuanlar, saç kremleri, kötü hava şartlarına maruz kalmak ve en başta saçların en büyük düşmanı olan güneşten saçlarımızı korumamız gereklidir. Yaz mevsimlerinde deniz ve klorlu havuz suları saçları büyük oranda olumsuz etkilemektedir. Özellikle örgülü saçlarda deniz ve havuz suyunun saçları sıkıştırması ve saçları çözerken yaşanılan sıkıntı saç dökülmesinde büyük oranda sorunlara yol açıyor. 

Günümüzde örgülü saçlar fazlasıyla kullanılmakta ve zenci örgüsü diye tabir edilen modellerde yapımı uzun sürdüğü için kadınlar bu modeli yaptırıp bir kaç hafta açmıyorlar. Duş ile birlikte deniz, havuz ve  de yağmur suları örgü içinde sıkıştığı için zamanla koku oluşturuyor ve saç kalitesini düşürüyor. Özellikle de örgülü saçlar ile havuz ve denize girerken mutlaka bone takılmalı ve örgü modellerinde uzun süreli bırakılmamalıdır. Ayrıca saçlar havalandırılmalı, saçlar yıkandıktan sonra taranıp bir süre nemli şekilde kalmalı ve en az 30 dakika sonrasında fön, maşa gibi işlemlerin yapılaması uygun olacaktır.

Ultra biyoloji ışınların da saçlarda büyük sorunlar çıkartmakta, özellikle de öğle güneşi saçların büyük düşmanıdır.  Ayrıca kadın ve erkek ayırmaksızın stres saçlarda dökülmeye sebep vermektedir. Doğru içerikli bakım ürünleri ile günde bir saat gibi kısa sürelerde harika saçlarınızın olacağını unutmayınız. Saç düzleştirici yani maşa mümkün olduğu kadar az kullanılmalıdır. Zira maşanın verdiği yoğun ısı, saçların özelliğini kaybetmesine sebebiyet verir. Kuaförünüzün kulladığı ürünlere de son derece dikkat etmelisiniz. Reklamsız kutularda kullanılan ürünlerin doldurma ürünler olduğunu hepimiz bilmekteyiz, saçlarınızı seviyorsanız kuaförünüzü ve kullandığı malzemeleri mutlaka soruşturun ve asla saçlarınıza küsmeyin. 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.