Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Hatay'da bulunan vatandaşlara kritik uyarı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında bir depremde Hatay'da meydana gelmiş 6.4 şiddetinde ki deprem sonrasında şehirde bulunan ağır hasarlı binalar yıkılmıştı, konuyla alakalı açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Hatay'da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya şu aşamada elverişli değildir. Şebeke suyu, şu aşamada ancak günlük kullanıma elverişlidir." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Hatay'da bulunan vatandaşlara kritik uyarı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay'da geçtiğimiz gün akşam saatlerinde 6.4 şiddetinde yeni bir deprem meydana gelmiş bununla birlikte şehirde bulunan ağır hasarlı binalarda yıkılmıştı.

Yaşanılan depremler sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vatandaşların dikkat  etmesi gereken kritik uyarılarda bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Çevre sağlığı ekiplerimiz Hatay'da su güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenmeyip şebeke suyu verilen bölgelerden test için alınan numuneler sahra hastanesi bünyesinde kurulan Laboratuvara götürüyor. Suyun kullanıma uygunluğu bu testler sonucu tespit ediliyor.

Hatay'da, depremden etkilenen ve şebeke suyu verilemeyen bölgelere ise, su, belediyeler tarafından tankerlerle taşınıyor. Tankerlerle getirilen suyun klorlanması ve test edilmesi işlemleri de Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Ekipleri tarafından yürütülüyor.

Elimizdeki sonuçlara göre, Hatay'da şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmaya şu aşamada elverişli değildir. Şebeke suyu, şu aşamada ancak günlük kullanıma elverişlidir." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.