Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması rahatlattı

Korona virüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı görevinde bulunan Fahrettin Koca'nın başkanlığı ile toplanmış oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması rahatlattı


Korona virüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı görevinde bulunan Fahrettin Koca'nın başkanlığı ile toplanmış oldu. Söz konusu bu toplantının sonrasında özel bir basın açıklaması gerçekleştiren Bakan görevinde bulunan Fahrettin Koca; ''Türkiye içerisinde herhangi bir  şekilde vakaya rastlanmış değil'' ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca'nın yapmış olduğu açıklamadan satır başları şu şekilde;

23 tane ülke içerisinde toplamda 9.810  tane vaka görülmüş durumda. Yaşamını yitirmiş olan vakaların büyük bir kısmı da bizim risk grubu olarak ifade ettiğimiz kronik hastalığı bulunan 65 yaşın üstünde bulunan bağışıklığı çok daha düşük kişilerdi. Dünya üzerindeki büyük bir bölüm bu virüsü tehdit şeklinde algılamadan hemen öncesinde bizler Türkiye olarak tedbirlerimizi adım adım harekete geçirmiş olduk.

31 Ocak tarihi içerisinde saatler 09:30 tarihinden itibaren dünyanın tamamında 23 tane ülke içerisinde 9.810 tane koronavirüs vakası görülmüş oldu. Bu söz konusu sayının %99'luk kısmı Çin'de. Çin'den gelmiş olan bütün uçuşlarla ilgili olarak bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerini açık bir şekilde devreye sokmuş durumdayız. Çin'den gelmiş olan yolcuları uçaktan iniş kısmında termal kameralarla taramaktayız. Şu zamana dek 11.000 tane yolcu taranmış oldu ve herhangi bir şekilde şüpheli yolcuya rastlanmış değil. Havalimanlarımız içerisinde yirmi dört saat boyunca sağlık personeli yer alıyor. Bütün personellerimiz de muhtemel bir vaka halinde yapması gerekenler konusunda bilgilendirilmiş oldu. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.