Tam 311 tane taş safra kesesi içerisinden çıkartıldı

Şeker hastası olduğu bilgisine ulaşılan Durkadın Hoyrazlı, rutin kontrollerle alakalı özel bir tane hastaneye gitti.

Tam 311 tane taş safra kesesi içerisinden çıkartıldı


Şeker hastası olduğu bilgisine ulaşılan Durkadın Hoyrazlı, rutin kontrollerle alakalı özel bir tane hastaneye gitti. Burda ise genel cerrahi uzmanı görevinde bulunan Operatör Doktor Ramazan Sarıbay'a muayenesini yaptıran Hoyrazlı'nın safra kesesi içerisinde taş olduğu açıkça görüldü.  Doktorunun öneride bulunmasının üstüne ameliyat masasına yatmış olan Durkadın Hoyrazlı'nın laparoskopik cerrahi yöntemi kullanılarak gerçekleştirlen operasyon kapsamında safra kesesi içerisinden irili ufaklı bir şekilde 311 tane taş çıkartıldı.

Genel cerrahi uzmanı görevinde bulunan Operatör Doktor Ramazan Sarıbay, hekimlik yaşamında pek çok safra kesesi ameliyatı yapmış olduğunuz, ilk kez bir tane hastasının safra kesesi içerisinden 311  tane taş çıkmış olduğunu anlatıp; ''Ameliyat esnasında hastanın safra kesesini de almış olduk. Safra kesesi hastalıkları pek çok zaman hastalara herhangi bir rahatsızlık vermeyebilmekte. Pek çok hastamız  ise safra kesesi içerisinde taş olduğunu tesadüf eseri, farklı bir rahatsızlık sonucunda hastaneye geldiği zaman öğrenmekte. Burdaki hastamız ise aynı biçimde şeker rahatsızlığıyla alakalı olarak kontrol maksadıyla gelmişti. Hastanın yaş ile birlikte mevcut hastalığı ve safra kesesi içerisinde yer alan taşların küçük olmasından dolayı safra kanalına düşüp tıkanıklık yaratma riskini oluşturmaması amacıyla ameliyat olması konusunda bir öneride bulunduk. Başarılı bir şekilde geçmiş olan ameliyattan sonra hastamız sağlığına kavuşmuş oldu ve kendisini de taburcu ettik'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.