Uzman durumdaki diyetisyen uyarıda bulundu

Diyetisyenlerden biri olan Serap Orak, soğuk havalar içerisinde düşmekte olan bağışıklılık sistemini güçlendirebilmek ve değişen metabolizmanın hızını düzene sokabilmek amacıyla dikkat etmemizin gerekli olduğu noktaları açıkladı.

Uzman durumdaki diyetisyen uyarıda bulundu


Diyetisyenlerden biri olan Serap Orak, soğuk havalar içerisinde düşmekte olan bağışıklılık sistemini güçlendirebilmek ve değişen metabolizmanın hızını düzene sokabilmek amacıyla dikkat etmemizin gerekli olduğu noktaları açıkladı. Doymuş yağdan kaçınılmasının gerekli olduğunu ifade eden Orak; ''Sarımsak ile birlikte soğan kış mevsimi içerisinde hastalık savaşçılarıdır.'' ifadelerine yer verdi.

Kış beslenmesiyle ilgili püf noktalarını açıklayan Orak şu ifadelere yer verdi; ''Yağ ile birlikte kalori ve de  porsiyonları mümkün olduğunda azaltın. Soğuk havalara karşı direnebilmek ve üşümemek amacıyla vücut deri altındaki yağ dokusunu kalınlaştırmayı ister. Yağlanmanın olması amacıyla da çok kalorinin gelmesi gereklidirki bu sebepten dolayı vücut iştahı açmaktadır. Bu olumsuz durumdaki etkiden korunabilmek amacıyla daha az yağ bulunan bir şekilde beslenmeye dikkat etmemiz gerekli, bunla birlikte porsiyon kontrolümüzü de sağlayabilmeliyiz. Yüksek  bir şekilde enerji vermekte olan şekerli ve de unlu veya hamurlu besinlerden az bir sıklıkla ve az bir porsiyonda tüketmeliyiz. Doymuş yağlardan (tereyağı ile birlikte margarinler ve işlenmiş yağlar) kaçınıp çok büyük  bir oranda doymamış yağ (zeytinyağı ile birlikte ayçiçek yağı, fındık yağı, mısır özü yağı, soya yağı ve kanola yağı) tüketmeye çalışmalısınız. Her gün 5 veyahut daha çok porsiyonda sebze ile birlikte meyve tüketimi yapın. Kış mevsimi içerisinde çıkan meyvelerle birlikte sebzelerini de tüketmelisiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirebilmek amacıyla sebze ile birlikte meyvelerin desteklerine çok fazla ihtiyacımız bulunmaktadır. 



 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.