Xiaomi'den müjde

Ekran üstünden parmak izini okuma teknolojisi bu zamanlarda bir hayli popüler halde.

Xiaomi'den müjde


Ekran üstünden parmak izini okuma teknolojisi bu zamanlarda bir hayli popüler halde. Pek çok şirket OLED ekranı bulunan telefonları üzerinde bu sistemi kullanmaktalar. Xiaomi şirketi de bu teknolojinin  bütün kusurlarını ortadan kaldırabilmenin peşinde.

Xiaomi şirketi, ekran içindeki parmak izi okuyucusu hususunda, rakiplerinden az daha geride kalmış sayılabilir. Öteki markalar içerisinde bu teknolojiye çok sık bir şekilde yer verilmekteyken, Xiaomi şirketi ise az daha kısıtlı bir şekilde kullanmaya devam ediyor. Aslına bakılırsa yine gelecek dönemlerde kullanacak olduğu teknolojinin geliştirilmesi amacı ile çok önemli adımlar atmaya da devam etmekte. Ekran içinde parmak izi sensörleri arasında en önemli problemlerden bir tanesi, belirlenmiş  durumdaki küçük bir alana tabi kalıyor olmanızdır. Bu  bahsi geçen alanı ezberlemek çok zor olduğu için, ilk önce cihazınızı dokunup uyandırmanız gerekli.

Xiaomi şirketinin CEO’su görevinde bulunan Lin Bin, yapmış olduğu paylaşım içerisinde bu durumun önüne geçebilmek amacı ile çalışmakta olduklarını açık bir şekilde ifade etti. Bin, daha da büyük bir alan içerisinde parmak izi amacıyla ayrılmış küçük ve dar bir alan yer almadan, parmak izinin okutulabilecek olduğunu açıkça belirtti. Kullanıcı deneyimi amacıyla fazlasıyla önemli bir yeri bulunan bu gelişmenin, ne zaman kullanılacak olduğuyla alakalı bir açıklama ise gerçekleştirmedi. Bu teknoloji amacıyla ayrılmış olan alanın 25 x 50 milimetre boyutlarında yer alacağı da belirtilenlerin arasında bulunuyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.