2. günde Cumhurbaşkanı adayları kaç imza topladı, bir ismin aldığı imza şaşırttı!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen Cumhurbaşkanı adayları için İlçe Seçim Kurullarında imza toplama süreci devam ediyor, son olarak imza toplama sürecinin ikinci gününde adayların kaç imza aldığı açıklandı.

2. günde Cumhurbaşkanı adayları kaç imza topladı, bir ismin aldığı imza şaşırttı!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs tarihinde yapılacak olması sonrasında Cumhurbaşkanı adaylarının ve milletvekili adaylarının seçim süreci başladı. 

Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler YSK'ya gerekli belgeleri getirerek 555 bin TL'lik ödemenin ardından 100 bin imza toplama süreci başladı. 

27 Mart tarihine kadar Cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza toplaması gerekirken, imza toplama sürecinin 2. gününde hangi adayın kaç imzaya ulaştıüı YSK tarafından açıklandı. 

Cumhurbaşkanı adaylıklarını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 51 bin 367 imzaya, Yeniden Refah Parisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 46 bin 725 imzaya, Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise 25 bin 924 imzaya, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise 11 bin 792 imzaya ulaştı. 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada oy oranlarının %30 olduğunu belirten eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ise 567 imza aldı. 

YSK tarafından Cumhurbaşkanı adaylarının imza toplama sürecinin 27 Mart akşamı saat 20:00'a kadar devam edeceği açıklandı. 

İmzaların toplanmasının sona ermesi sonrasında sonuçlar 31 Mart tarihinde YSK tarafından açıklanacak ve Cumhurbaşkanı adayları ilan edilecek ardından ise Cumhurbaşkanı adayları için propaganda süreci başlayacak.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.