6'lı masa cumhurbaşkanı adayını açıklıyor, işte cumhurbaşkanı adayını açıklayacak lider!

Seçim tarihinin yaklaşmaya başlamasıyla birlikte siyasette hareketlenmeler başladı. 6'lı masanın uzun süredir cumhurbaşkanı adayının açıklamaması sonrasında, cumhurbaşkanı adayı merak konusu olmuştu. Siyasete bomba etkisi yaratacak iddia geldi, 6'lı masa Şubat ayı ortasında cumhurbaşkanı adayını açıklayacak, aday 6 liderin en yaşlısı olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından açıklanacak.

6'lı masa cumhurbaşkanı adayını açıklıyor, işte cumhurbaşkanı adayını açıklayacak lider!

Haziran 2023 tarihinde yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihin yaklamaya başlamasıyla birlikte 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının Şubat ayı ortalarında açıklanacağı iddia edildi.

Bununla birlikte cumhurbaşkanı aday belirleme zamanı daralmaya başlarken 6'lı masada tarafından hem kimin aday gösterileceği hem de belirlenen bu adayın kim tarafından açıklanacağı merak konusu oldu. 

Kulislerde iddia edilen bilgilere göre partilerin adaylarını sunmak için hazır olduğu her partinin desteklediği bir başka aday olduğu iddia edildi, bununla birlikte Şubat ayı ortalarında gerçekleştirilecek toplantoda belirlenen adayın açıklanacağı bu adayın ise masanın en yaşlı siyasetçisi olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından açıklanacağı iddia edildi. 

Şubat ayında gerçekleştirilecek son toplantıya ev sahipliği yapacak olan Temel Karamollaoğlu tarafından toplantı sonrasında cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı ve yapılacak olan açıklama sonrasında hemen seçim çalışmalarının başlayacağı iddia edilmekte.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yaptığı grup toplantısında "Seçimin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir an evvel son bulması, mevsim şartlarıyla birlikte uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir. Böyle bir karar çıkarsa bu durum bir erken seçim değil, seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde yorumlanmalıdır." Muhalefet şayet seçimlerden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmemişlerse TBMM'de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Demokrasimiz rüştünü ispat etmelidir. Sandıktan kaçmanın kimseye bir yararı bulunmayacaktır. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim. Uzlaşarak Türkiyemizi seçime taşıyalım." yorumunda bulundu.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.