6'lı masa karıştı, Akşener, Kılıçdaroğlu'na karşı çıktı, Uysal, Kılıçdaroğlu'nu destekledi!

14 Mayıs tarihinde yapılması planlanan seçimlere sayılı günler kala 6'lı masa karıştı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada "Bu masa Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulmadı. Biz o masaya noter olmak için oturmadık" sözleri sonrasında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan açıklama geldi, Uysal yaptığı açıklamada "Elbette CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun biz Demokrat Parti olarak aday olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

6'lı masa karıştı, Akşener, Kılıçdaroğlu'na karşı çıktı, Uysal, Kılıçdaroğlu'nu destekledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda seçim için 14 Mayıs'ı işaret etmesi sonrasında 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı merak konusu olmuştu.

Yaşanılan gelişmeler sonrasında katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimaline nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna İYİ Parti lideri Akşener, "Bu masa Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulmadı. Biz o masaya noter olmak için oturmadık" ifadelerini kullandı.

Akşener'in bu açıklaması sonrasında 6'lı masada çatlak olup olmadığı merak konusu olurken, seçmenler açıklanacak Cumhurbaşkanı adayına odaklanmış durumda.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu açıklamaları sonrasında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin uysaldan açıklama geldi. 

Uysal yaptığı açıklamada "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istiyoruz." ifadelerini kullanarak 2 Mart tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan toplantıda Millet İttifakı'nın adayının belirlemesi gerektiğine vburgu yaptı.

Uysal açıklamasının devamında ise "Biz bütün eldeki verileri değerlendirdiğimizde, siyasetin gerçeklerini göz önüne aldığımızda, toplumsal psikolojik sınırlar, geçişkenlikler; yürütülen süreç, sadece son 1 yıllık Altılı Masa süreci değil, 16 Nisan Referandumu'ndan itibaren kademe kademe büyütülmüş, Türkiye'de demokrasi ne demek, hukuk ne demek, laiklik ne demek, temel hak ve hürriyetler ne demek, bunun şuurunda olan, üretken verimli devleti finanse eden insanlarımızın bir demokrasi talebi var. İyi yönetim talebi var. İyi yönetim ne demek? Oturduğumuz binanın güvenli olması demek, tükettiğimiz gıdanın güvenli olması demek. Demokrasi talebinin her geçen gün yükseldiği butoplumsal muhalefetin bu beklentisini kademe kademe örmüş, bu noktada muhalefetin en büyük siyasi partisi, tabi siyaset son tahlilde bir güç denklemi." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.