Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan seçim yapılacak mı, deprem bölgesinde oylar nasıl kullanılacak sorularına yanıt geldi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayında seçimlerle ilgili bilgi verdi, Bakan Bozdağ "Herkes bulunduğu yerde oy kullanacak ve kullandığı ile sayılacak" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan seçim yapılacak mı, deprem bölgesinde oylar nasıl kullanılacak sorularına yanıt geldi!

6 Şubat tarihinde yaşanana deprem felaketi sonrasında binlerce insan hayatını kaybetmiş ve bölgede bulunan on binlerce ev yerle bir olmuştu.

Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Mayıs ayında yapılacağı iddia edilen seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği ise vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayında seçimlerle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ "Kimin nerede nasıl oy kullanacağı kanunumuzda açık açık yazıyor. Onun için yeni bir kanuni düzenlemeye gerek yok. YSK'nın daha önce aldığı kararlar var. Herkes meskun olduğu yerde oyunu kullanacak. Seçim listeleri askıya çıktığında itirazı varsa edecek ona göre oy kullanacak. Herkes bulunduğu yerde oy kullanacak ve kullandığı ile sayılacak. Yasalarımızda kural bu. Geçmişte alınan kararlar bu. Mükerrer oy kullanma ihtimali yok. Deprem bölgesinde sandıkların nereye kurulacağına YSK karar verecek. YSK öyle bir karar verdiğinde orada da kurulabilir.

Biz bugüne kadar seçimle ilgili bir gündem yapmadık" diyen Bakan Bozdağ, şöyle devam etti: "Seçimle ilgili en ufak değerlendirme yapılmadı. Ama maalesef Türkiye'de bu kadar acı arasında seçimi gündem yapan ve böyle bir gündem AK Parti ve MHP'de varmış gibi algı uyandıranlar çıktı. Bunları kınamak istiyorum. Türkiye'nin daha önemli işleri var. 'Seçim ne olacak, nasıl olacak?' diye bir değerlendirme yapmayı saygısızlık olarak görürüm. Neyin ne olacağı yasalarımızda yazıyor. Herhangi bir yoruma yer verilmeyecek şekilde belli. Bunların hepsi seçim kanunumuzda yazıyor. Her şey açık ve ortada. Böylesi bir zamanda daha fazla değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.