Diyarbakır Barosu'nun başvurusu üzerine hasarlı binalardaki yıkım çalışmaları durduruldu!

Yaşanılan büyük afet sonrası Diyarbakır'da biri boş olmak üzere toplamda 7 bina yıkılmıştı. Acil yıkım kararı verilen 71 ağır hasarlı binadan ise üçünün yıkımı tamamlanmıştı. Diyarbakır Barosu yeterli delil toplanabilmesi gerekçesiyle yıkım kararının durdurulması konusunda başvuru yaptı. Başvurunun kabul olmasıyla yıkım çalışmaları durduruldu. Yıkım kararı verilen ve hasarlı olan binalar bilirkişiler tarafından inceleme ve araştırmalar yapılıp yeterli delil toplanana kadar yıkılmayacak.

Diyarbakır Barosu'nun başvurusu üzerine hasarlı binalardaki yıkım çalışmaları durduruldu!

Yaşanılan afet sonrası yıkılan ve hasar alan binalardqa bilirkişiler tarafından incelemeler başlatılmıştı. Depremde yıkım yaşayan illerden biri olan Diyarbakır'da da 1620 bina ağır, 1803 bina orta hasarlı tespit edildi ve 71 bina için acil yıkım kararı verildi. Diyarbakır Barosu hak kayıplarına sebebiyet vermemesi için, yeterli delillerin toplanması amacıyla Diyarbakır 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yıkım işlemlerinin durdurulması için başvuruda bulundu. Başvuru sonucunda 4 kişilik uzman bilirkişi kurulunca 24 Şubat’tan itibaren acil yıkım kararı verilen binalarda yeterli delilleri toplanarak  keşif yapılmasına karar verildi. İnceleme ve çalışmalar tamamlanıp yeterli deliller toplanana kadar kentte yıkım işlemleri durduruldu.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.