Ak Parti 30 maddeden oluşan tüm şartları kabul etti, Yeniden Refah Partisi'nin desteğini aldı!

Yaklaşan seçimler nedeniyle kulislerde hareketlilik devam ederken İttifaklarda görüşmeler ve büyüme hareketleri hızla devam ediyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal Ak Parti ile İttifaklık konusunda yapılan görüşmeler sonucu sundukları 30 maddenin de kabul edildiğini, oy oranlarının ise yüzde 8 olduğunu vurguladı.

Ak Parti 30 maddeden oluşan tüm şartları kabul etti, Yeniden Refah Partisi'nin desteğini aldı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal katıldığı bir televizyon programında Ak Parti ile ittifaklık konusunda yapılan görüşmelerle ilgili detayları anlattı. Aydal,""Son zamanlarda yaptırdığımız 4 ankete göre Türkiye genelinde yüzde 8. İstanbul'da yüzde 9" diyerek partisinin oy oranı hakkında bilgi verdikten sonra yapılan İttifak görüşmesine ilişkin konuşan Aydal,''AK Parti'nin kabul etmediği bir teklifimiz olmadı. Tüm maddelerimiz okundu ve hiç problem yok dendi'' ifadelerini kullandı. 
Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner ittifakta sunulan maddelerle ilgili şu ifadeleri paylaşmış, "Bir ittifak yapabilmemiz için partilerin 30 maddelik şartları kabul etmeleri gerekiyor." demişti. Maddelerden bazıları ise;

  • LGBT derneklerinin kapatılması,
  • Tarıma ve çiftçilere destek verilmesi,
  • 6284 kalkması,
  • Süresiz nafakanın ortadan kalması,
  • Ahlak ve Maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilmesi" şeklinde açıklanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı paylaşımda," "Paylaşımı alıntılayan AK Parti milletvekillerine teşekkür ederim. Panikle yazdıklarına göre, İletişim Başkanlığı da bu konunun ne kadar önemli olduğunun farkında. 6284'ün kaldırılmasına asla izin vermemeliyiz. Bu tüm kadınların ortak meselesidir." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.