Akar'dan güçlülük konusunda açıklamalar

Sakarya ilinin Karasu ilçesi içerisinde BMC şirketinin fabrika temel atması törenine katılım gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar; ''Savunma sanayisi alanı içinde yarım yüz seneden beri ev sahipliği yapmakta bulunan Sakarya ilimizdeyiz.

Akar'dan güçlülük konusunda açıklamalar



Sakarya ilinin Karasu ilçesi içerisinde BMC şirketinin fabrika temel atması törenine katılım gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar; ''Savunma sanayisi alanı içinde yarım yüz seneden beri ev sahipliği yapmakta bulunan Sakarya ilimizdeyiz. Sakarya ilinin rolünün gitgide artacak olduğuna inanmaktayım. Yurt içi ile birlikte sınır dışı operasyonlar kapsamında yerli ve tamamen milli savunma sanayimizin geliştirmiş olduğu silahların önemi açık bir biçimde görülüyor. Teröristleri kazmış oldukları çukurlara gömmeyi başaran Mehmetçiğimizin arkalarında da sizler varsınız. Mehmetçiğimiz adeta bir destan yazarken, savunma sanayisinin çalışanları üretmiş oldukları eserlerle beraber Mehmetçiği destekleyebilmişlerdir. Bu yol içerisinde bütün girişimleri bizleri teşviklemiş olan, yüreklendirmeyi sağlayan Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunmaktayım'' ifadelerine yer verdi. 

Yerlilikle birlikte milliliğin bekamızı ilgilendirmekte olan bir zorunluluk durumuna geldiğini açıklayan Bakan Akar; ''Türkiye bu coğrafya üzerinde var olmak amacıyla kendi silahlarıyla birlikte caydırıcı, güçlü ve çok daha başarılı olmaya mecbur bir durumdadır. Coğrafyamız ne kadar kader ise, Türkiye de bu coğrafyanın bir kaderidir. Tankı ile birlikte topu milli olanaklarla üretemediğimizden dolayı senelerce dışarıdan beklemiştik. Bu sebeple de kendi göbeğimizi, kendimiz kesebilecek şekilde tedbirleri almaya başlamış olduk ve almayı sürdüreceğiz. Modern durumdaki harp silah araçlarıyla birlikte gereçlerinde yabancı şirketlerin teknolojilerine bağlı bulunmadan projeler yapılacak. Yerlilikle birlikte millilik ismi altında çıkmış olduğumuz bu yolda çalışmalarımızı da çok yoğun bir biçimde devam ettirmekteyiz'' ifadeleri ile konuştu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.