Arnavutluk'a ziyaret düzenledi

Cumhurbaşkanlığı'nın Sözcüsü görevinde bulunan İbrahim Kalın, beraberindeki  heyetle birlikte Arnavutluk'un başkenti Tiran içerisinde çeşitli temaslarda bulundu.

Arnavutluk'a ziyaret düzenledi


Cumhurbaşkanlığı'nın Sözcüsü görevinde bulunan İbrahim Kalın, beraberindeki  heyetle birlikte Arnavutluk'un başkenti Tiran içerisinde çeşitli temaslarda bulundu.

Kalın, Türk İşbirliğiyle birlikte Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı görevinde bulunan Serdar Çam  ve Diyanet İşlerinin Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Selim Argun ile beraber temaslar gerçekleştirmek  amacıyla geldikleri Tiran içerisinde, ülkede yer alan Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle  toplantı da yaptı.

İbrahim Kalın'la birlikte beraberinde giden heyet, Türkiye'nin Tiran'daki Büyükelçisi  Murat Ahmet Yörük'le bir görüşme gerçekleştirdi, hemen sonrasında ise TİKA'nın Tiran'da yer alan Koordinasyon Ofisi'ne bir  ziyarette bulundu.

Türkiye Maarif Vakfına bağlı  bulunan New York Tirana Üniversitesine de bir ziyaret  gerçekleştirmiş olan heyet, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfının,  başkent Tiran içerisinde inşa ettirmiş olduğu Namazgah Camisi'nde de çeşitli incelemeler gerçekleştirdi.

Eğitim ile birlikte sağlık, altyapı ve de kültürel mirasın korunması benzerindeki pek çok  alanda projeyi desteklemekte olan TİKA, Tiran içerisinde yer alan Ethem Bey Camisi ile birlikte Halveti Tekkesi, Berat Hünkar Camisi,   Ergiri Pazar Camisi ve  de Berat Bekarlar Camisi'ni 2 sene içinde  restore edebilmeyi de planlamakta.

İbrahim Kalın ile beraberindeki heyetin tam olarak ne zaman dönüş yapacağı konusunda ise herhangi bir bilgi henüz bulunmamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.