iPhone'un yeni modelleri komple su geçirmeyecek

Bugün ortaya çıkartılmış olan modelle beraber yeni nesil iPad ve de iPhone modelleri içerisinde yer alacak çok önemli bir özellik  daha ortaya çıkmış oldu.

iPhone'un yeni modelleri komple su geçirmeyecek


Bugün ortaya çıkartılmış olan modelle beraber yeni nesil iPad ve de iPhone modelleri içerisinde yer alacak çok önemli bir özellik  daha ortaya çıkmış oldu. Paylaşılmış olan patente bakılırsa, yeni iPhone ile birlikte iPad modellerinin suya karşı fazlasıyla dirençli  bir durumda olduğu ifade edildi.

Bildiğiniz gibi Apple şirketinin ürünlerinin su geçirme hususunda en zayıf noktaları ise Lightning veyahut USB Type C girişleri şeklinde gösterilmekte.

Lakin bahsi geçen bu durumu ortaya çıkartılmış olan, 10.158.191 numarasına sahip patentle beraber tamamen çözüme kavuşturabilmeyi planlamakta olan Apple şirketi, bu hususta rakiplerini de geride bırakabilmeyi hedeflemekte.

Paylaşılmış olan patentle ilgili olarak yayınlanmış olan raporu şu şekilde bir incelediğimiz zaman, bahsi geçen Lightning ile birlikte USB Type- C  girişlerinden içeri girebilecek olan suyun cihazın içinde yer alan donanımına zarar vermemesi çok özel bir tane vakumlu parçayla engellenmiş olacak.

Geliştirilecek olduğu açıklanan bu özel vakumlu parçanın sayesinde suyla birlikte tozun cihazın içine girip herhangi bir şekilde elektronik aksamaya neden olmasının önüne geçilmiş olacak. Daha yeni gün yüzüne çıkartılmış olan bu patentle ilgili olarak halen resmi bir açıklamanın yapılmamış olduğunu da belirtmekte çok büyük bir yarar görmekteyiz. Apple şirketi bu sorunu kökten çözebilecek gibi duruyor.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.