''Binlerce yaralı, sayısı belli olmayacak kadar ölü var'' sözleri sonrasında Ak Parti cephesinden ilk açıklama

Dün İstanbul Avcılar'da iki metrobüsün kafa kafaya çarpışması sonucunda 99 kişi yaralanarak tedavi altına alınmıştı. Yaşanan olay sonrasında Ak Parti gençlik kolları üyesinin kullandığı "Binlerce yaralı, sayısı belli olmayacak kadar da ölü var." sözleri sonrasında Ak Parti Avcılar Gençlik Kolları ''Yaşanan yanlış anlaşılma için üzgünüz." açıklamasını yaptı.

''Binlerce yaralı, sayısı belli olmayacak kadar ölü var'' sözleri sonrasında Ak Parti cephesinden ilk açıklama

Dün İstanbul Avcılar Şükrebey Metrebüs Durağı'nda seyir halinde ilerleyen iki metrobüsün kafa kafaya çarpışması nedeniyle 99 kişi yaralanırken yol trafiğe kapatılmıştı. Yaşanan kaza sonrasında olayda yaralanan yaralılar bölgeye sevk edilen çok sayıda sağlık ekibi tarafından yapılan ilk müdahaleler sonrasında çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Kaza yerinde çekilen video tepki topladı

Yaşanan kaza nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından 99 kişinin yaralandığı aktarılırken Ak Parti Gençlik Kolları üyesinin bölgeye gelerek çektiği videoda sarfettiği ''AK Parti Avcılar olarak kaza yerindeyiz. İki metrobüs çok feci bir şekilde çarpıştı. Binlerce yaralı, sayısı belli olmayacak kadar da ölü var. İBB yetkililerine buradan sesleniyoruz. Bu canların hesabını kime nasıl vereceksiniz" ifadeleri büyük tepki topladı. 

Tepkiler çığ gibi yağdı

Çekilen videoda sarf edilen binlerce yaralı ve ölü var sözleri sonrasında videoyla ilgili ilk açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'dan geldi. Ongun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ''Avcılar’daki metrobüs kazasındaki yaralı vatandaşlarımızın sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Bu kaza nedeniyle çok üzgünüz. Olayı soruşturacağız. Kazaya üzülmüş gibi yapanları da vicdanlara havale ediyoruz. Siyasetin, insanlığı yenmesine izin vermeyeceğiz.'' ifadelerine yer verirken devamında ''Bu genç kızımızın aklını kirletenlerledir mücadelemiz. Siyasi sevinçlerinize insanlığınızı feda etmeyin" dedi.

Tepkiler sonrasında Ak Parti'den açıklama geldi

Vatandaşlardan ve siyasilerden gelen tepkiler sonrasına Ak Parti Avcılar Gençlik Kolları sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada ''Videoda arkadaşımız elem ve keder içerisinde sehven hatalı cümle kullanmıştır. Ak gençlik olarak milletimizin sağlığı, güvenliği her zaman önceliğimiz olmuştur. Yaşanan yanlış anlaşılma için üzgünüz." ifadelerine yer verildi, sosyal medya paylaşımda kısa süre sonras silindi.
 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.