Bir kişi daha CHP'den istifa etti

Edremit Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Kamil Saka, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler esnasında aday gösterilmemesinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etme kararı aldı.

Bir kişi daha CHP'den istifa etti


Edremit Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Kamil Saka, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler esnasında aday gösterilmemesinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etme kararı aldı.

Saka, 65. yaşına özel gerçekleştirilen doğum günü partisine katılım yaptıktan hemen  sonra istifayla alakalı dilekçesini Edremit Adalet Sarayında yer alan İlçe Seçim Kuruluna sunmuş oldu. Hemen sonrasında ise gazetecilere açıklamalar gerçekleştiren Kamil Saka, 1987 senesinden bu yana arka arkaya 7 dönemden beri belediye başkanlığı yapmakta olduğunu ifade etti.

Ara vermeden 32 seneden beri belediye başkanı olduğunu ifade eden Saka;  ''1972 senesi içerisinde üye olduğum Cumhuriyet Halk Partisi ekibinden şu andan itibaren istifa  etmiş bulunmaktayım. Önümde yer alan siyasal yaşamımı bir başka parti içerisinde devam  ettireceğim içinde partiden ayrıldım.'' ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'yle alakalı  değerlendirmeler gerçekleştiren Kamil Saka, şu ifadelere yer verdi;

''Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ni yönetmekte olanların hemen hemen hiç bir tanesinin Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapısından  dahi geçmemekte olduğu dönemlerden bu yana ben, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir üyesiyim. 12 Eylül  süreci içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Gençlik Kolları Başkanı olduğumdan dolayı fazlasıyla  uzun bir zaman boyunca da gözetim altında bulundum. 12 Eylül geçtikten sonra Cumhuriyet Halk Partisi daha ortaya çıkmadan öncesinde Sosyal Demokrasi Partisinin (SODEP) hemen sonrasında ise Sosyal  Demokrat Halkçı Partinin kurucu üyesi pozisyonunda bir görev yaptım. Daha sonrasında ise Cumhuriyet  Halk Partisi içerisinde farklı görevlerde bulundum. Uzun senelerden beri de Cumhuriyet  Halk Partisinin Türkiye'de yer alan en uzun zamanlı belediye başkanlığı görevini  yapmaktayım.'' ifadeleriyle konuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.