CHP için bodrum konusunda büyük şok

31 Mart Yerel Seçimleri için yaklaşık  olarak 1 ay zaman kalmışken siyasi partilerle alakalı seçim çalışmaları devam ettirilirken, Bodrum siyaseti içerisinde şok bir gelişme yaşanmış oldu.

CHP için bodrum konusunda büyük şok


31 Mart Yerel Seçimleri için yaklaşık  olarak 1 ay zaman kalmışken siyasi partilerle alakalı seçim çalışmaları devam ettirilirken, Bodrum siyaseti içerisinde şok bir gelişme yaşanmış oldu. Geçmiş olduğumuz Cumartesi gününde İlçe Seçim Kuruluna gerçekleştirilen itirazlar, İl Seçim Kurulunun tarafından açık bir şekilde değerlendirildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bodrum Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Mustafa Saruhan'la alakalı olarak daha öncesinde verilmiş mahkumiyet kararlarından dolayı aday olamayacak olduğuna yönelik İlçe Seçim Kuruluna itirazlar yapılmış, İlçe Seçim Kurulu ise Saruhan’ın aday olması için hiç bir şekilde sakınca olmadığına yönelik bir karar açıklamıştı. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bodrum Belediyesinin Başkan adayı olarak açıklanan Mustafa Saruhan'ın adaylığının düşürülmesi ile alakalı detaylar ortaya çıkmış oldu. Büyükşehir Yasası'yla kapatılmış olan Yalıkavak Belde Belediyesi'nin Başkanlığı yapmış olduğu dönem içinde Mustafa Saruhan'ın, ''Görevini Kötüye Kullanmak'' suçu sebebiyle yargılanmakta olduğu, 1 senenin üstünde hapis cezası almış olduğu ve cezasının netleştiği ifade edildi. Verilmiş olan cezanın netleşme tarihi itibariyle 5 senelik denetim zamanının 22 Şubat 2019 tarihinde dolmuş olduğu, Saruhan'ın da adaylık başvurusunu bu tarih itibariyle 3 gün öncesinde 19 Şubat tarihinde yapmış olduğu bilgisine ulaşıldı. İlçe Seçim Kurulu'nun AK Partililer'in yapmış olduğu itirazı kabul etmemesinden sonra, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İl Seçim Kurulu'nun da Saruhan'ın adaylığını düşürmüş olduğu ifade edildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.