Cumhurbaşkanlığı Rusya ile alakalı açıklama yaptı

Cumhurbaşkanlığının İletişim Başkanı görevinde bulunan Profesör Doktor. Fahrettin  Altun; ''Cumhurbaşkanımız sayın  Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı  görevinde bulunan Putin ile bu  sene 3. defa bir araya geliyor.

Cumhurbaşkanlığı Rusya ile alakalı açıklama yaptı


Cumhurbaşkanlığının İletişim Başkanı görevinde bulunan Profesör Doktor. Fahrettin  Altun; ''Cumhurbaşkanımız sayın  Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı  görevinde bulunan Putin ile bu  sene 3. defa bir araya geliyor. Karşılıklı bir şekilde çalışma inisiyatifi ve iyi niyet ile  ikili ilişkilerimiz ve bölgesel hususlarda iş birliğimiz ekonomiden tutunda güvenliğe kadar her  bir alanda giderek gelişmekte.'' şeklindeki bir değerlendirme yaptı yaptı.

Altun, sosyal medya hesaplarından Twitter üzerinden, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip  Erdoğan'ın Rusya ziyaretine yönelik olarak paylaşım gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı görevinde bulunan Vladimir Putin'le bu  sene 3. defa bir araya gelecek olduğuna da işaret etmiş olan Altun; ''Karşılıklı bir şekilde çalışma  inisiyatifi ve iyi niyet ile beraber ikili ilişkilerimiz ve bölgesel hususlarda iş  birliklerimiz ekonomiden güvenliğe kadar her  bir alanda giderek gelişmekte.'' şeklindeki ifadelerine yer  vermiş oldu.

Türkiye ile birlikte Rusya'nın Suriye'nin topraklarının bütünlüğüne saygı ve terörle  mücadele ilkesi kapsamında hareket etmekte olduğunu ifade eden Altun, şöyle devam etti;

''Ülkemiz ile birlikte Suriye'nin toprak bütünlüğüne çok büyük bir tehdit oluşturmakta olan terör  örgütlerini desteklemeye devam eden ülkeleri de bu tutumdan vazgeçerek, sürece katkı vermeleri için  davet etmekteyiz. Rusya ile birlikte savunma sanayii alanı içerisindeki iş birliğimizi karşılıklı bir şekilde askeri ürün temininden ortak üretim olanaklarına kadar  çok daha geniş bir çerçevede ele  almaktayız. Savunma sanayisi 2 ülke ilişkilerinin çok önemli bir boyutunu oluşturmakta  ve oluşturmaya da devam ediyor olacak.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.