Göçle alakalı açıklama yaptı

Süleyman Soylu, Budapeşte Sürecinin 6. Bakanlar Konferansı esnasında yapmış olduğu konuşmada,

Göçle alakalı açıklama yaptı


Süleyman Soylu, Budapeşte Sürecinin 6. Bakanlar Konferansı esnasında yapmış olduğu konuşmada, dünyanın, Suriye'den kaynaklanan düzensiz göçle alakalı ilk şokunu, Bodrum sahiline vurmuş durumdaki küçük, cansız bir tane çocuk bedeninin resmiyle yaşamış olduğunu, aslında o fotoğrafın ilk ve tek bir tane olmadığını, arşivlerde bu fotoğraflardan ne kadar yazık ki çok daha fazla bulunduğunu ifade etti.

Arama ve kurtarma görevi esnasında karşılaşmış oldukları bu şekilde sahnelerden dolayı psikolojisi bozulmuş durumdaki sahil güvenlik personelleri ile birlikte bot kaptanlarının tedavilerinin halen devam ettiğini de ifade etmiş olan Soylu; ''En fazla, yüzleriyle birlikte bakışları unutamadıklarını ifade ediyorlar. Öteki arkadaşlarımız, bu işi sürdürmeye alıştıktan sonra artık yalnızca kendi ailelerinin ve kurtarmış oldukları insanların sarılmasından mutlu olabildiklerini açıklıyorlar.'' şeklinde  konuştu.

Türkiye içerisinde Kasım 2018 tarihinden itibaren 405.521 tane Suriyeli çocuğun dünyaya geldiğini de ifade eden Soylu açıklamasında; ''Bu sözü edilen çocuklar Türkiye'de doğmamış bir durumda olsaydı, anne ve babalarına Türkiye içerisinde geçici bir koruma statüsü verilmemiş durumda olsaydı, Suriye'nin tam olarak neresinde doğacaklardı? Bu çocukların yaşama konusundaki şansları ne kadar olacaktı bunu hiç bir şekilde bilememekteyiz. Muhtemel olarak onlarla da denizlerimiz içerisinde bir botun içinde karşılaşmış olacaktık ya da onlar hiç o şansı dahi elde edemeyeceklerdi.'' ifadelerini kullanarak konuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.