''HDP'ye bakanlık verilebilir'' sözlerine HDP'den ilk açıklama geldi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in canlı yayında sarf ettiği ''HDP'ye bakanlık verilebilir'' sözleri sonrasında İYİ Parti'den dikkat çeken açıklamalar peş peşe gelirken konuyu değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise ''Bizler bakanlık peşinde, mevki, makam peşinde koşacak insanlar değiliz. Çünkü burada siyaset yapmak, ateşten gömlek giymektir. Biz bu gömleği, bu ülkenin halklarının aydınlık geleceği için giyiyoruz" ifadelerini kullandı.

''HDP'ye bakanlık verilebilir'' sözlerine HDP'den ilk açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde canlı yayına katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ''HDP'ye bakanlık verilebilir'' sözlerini kullanmıştı. Kullanılan bu sözler sonrasında Millet İttifakı'nda sesler yükselirken en ağır eleştiri İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuzağıralioğlu yaptığı açıklamada ''Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız" diyerek krizin ilk fitilini ateşlemişti. Daha sonra da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz''  ifadelerini kullanmıştı.

Kullanılan ifadeler sonrasında HDP'den bir açıklama beklenirken, beklenilen açıklama HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan geldi. Sancar Parti Meclisi'nin açılış konuşmasında duruma değinerek parti olarak seçimlerle ilgili düşüncelerini bir buçuk yıl önce belirttiklerini aktararak ''Bunun ötesinde yapılan her açıklama spekülasyondur, kurmacadır, aldatmacadır. HDP'nin bu çizgisinden vazgeçmesi de bugünkü şartlar altında söz konusu değil." dedi.

Sancar yaptığı konuşmasında CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin tarafından sarfedilen ''HDP'ye bakanlık verilebilir'' sözlerine de cevap verdi, Sancar "Bizler bakanlık peşinde, mevki, makam peşinde koşacak insanlar değiliz. Çünkü burada siyaset yapmak, ateşten gömlek giymektir. Biz bu gömleği, bu ülkenin halklarının aydınlık geleceği için giyiyoruz ve bu kararlılıkla da yürüyüşümüze devam edeceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı'nı Türkiye'nin en güçlü alternatifi haline getireceğiz, demokrasi ittifakını Türkiye'nin çözüm adresi olarak inşa edeceğiz. Bu ülkenin halkları yaşanan yıkım, çöküş, savaş, yalan, talan ve kan düzenine mahkum değildir. Çünkü HDP var, HDP ile birlikte Emek ve Özgürlük İttifakının yürüyüşü var, çünkü bu yürüyüşün hedeflediği büyük demokrasi ittifakının güneşi parlamaktadır.'' ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.