İyi Parti Genel Başkanı Akşener "Bir can için her şeye değer"

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin meydana gelmesi sonrasında depremden etkilenen illerden biri olan Adana'yı ziyaret eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Arama- kurtarma çalışmalarına devam edilmesini talep ediyoruz. Hala orada canlı insanlarımız olabilir. Bir can için her şeye değer." ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener "Bir can için her şeye değer"

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketleri sonrasında bölgede enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı, hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bine yaklaşırken, on binlerce insan depremden yaralı olarak kurtarılırken, bölgede enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı.

Deprem felaketinin meydana gelmesinden 3 gün sonra bölgeye giden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener "İlk 3 günün çok önemli olduğunu bildiğimden dolayı arama kurtarma çalışmalarına aksaklık vermek istemedim" diyerek kendisine tepki gösteren vatandaşa bu şekilde cevap vermişti.

Depremin meydana gelmesinden bu yana geçen 12 günlük süre içerisinde depremzedelere ziyaretlerine devam eden İyi Parti Lideri Akşener son olarak Adana'da bulunan depremzdeleri ziyaret etti.

"BİR CAN İÇİN HER ŞEYE DEĞER"

Bölgede basın açıklamasında bulunan İyi Parti Genel Başkanı Akşener "Arama-kurtarma çalışmalarına devam edilmesini talep ediyoruz. Hala orada canlı insanlarımız olabilir. Bir can için her şeye değer. Bugün tek bir canlı insanımız varsa eğer onun kurtarılması için ben her kapıyı çalarım, gerekirse o kapıyı kırmak kaydıyla yine çalarım. Canlı olan herkes çıkarıldıktan sonra enkazlar kaldırılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

"YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLMESİ GEREKMEKTEDİR"

Konuşmasına devam eden İyi Parti Genel Başkanı Akşener "Deprem bölgesinde 285 bin öğrenci var. Bu öğrencilerin deprem bölgesi dışındaki okullarda kendi bölümleriyle eşleşip, o bölgelerde okumasının yolunun açılması lazımdı. Bugün YÖK'ün yaptığı açıklamada bunu gördük ve teşekkür ediyoruz. Bu teklifimizin kabul görmüş olmasına da teşekkür ediyoruz. Eğitim çok önemli. Pandemi nedeniyle zaten 2 yıl boyunca bir neslin rekabet imkanı ortadan kalktı. O nedenle uzaktan eğitim meselesi yerine yüz yüze eğitime geçilmesi gerekmektedir." dedi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.