Mutabakat sağlanamadığını açıkladı

Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar, terör ile mücadele etme hususunda NATO üzerinde herhangi bir mütabakat sağlanamamış olduğunu ifade ederek; ''Terör ile mücadele konusunda tamamen yalnız bırakıldık.

Mutabakat sağlanamadığını açıkladı


Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar, terör ile mücadele etme hususunda NATO üzerinde herhangi bir mütabakat sağlanamamış olduğunu ifade ederek; ''Terör ile mücadele konusunda tamamen yalnız bırakıldık. Bazı çevrelerin, ulusal bir durumdaki güvenliğimiz amacıyla atmış olduğumuz adımları NATO ile ittifakı hiçe saymış olduğumuzun kanıtı şeklinde gösterme gayretleri de mantık dışıdır.'' ifadelerine yer verdi.

Rusya üzerinden alınmış olan S-400 isimli hava savunma sistemleriyle alakalı olarak konuşma gerçekleştiren Bakan görevinde bulunan Akar sonrasında ise; ''Patriot savunma sistemlerini istedik vermediler S-400 hava savunma sistemlerini değerlendirdik. Öte yandan yerli bir şekilde Hisar projesi çalışmalarımız da devam ediyor'' ifadelerine yer verdi.

Bakan  görevinde bulunan Akar, Türkiye'nin NATO içerisinde yer alan bütün yükümlülüklerine bağlı bir durumda bulunduğunu ifade ederek; ''Türkiye, sınırlarımızda yer alan terör örgütüyle Avrupa arasında yer alan çok önemli bir duvardır. NATO'nun var olması ve Türkiye'nin üye olmasına yönelik temelsiz bir durumda görüşler ortaya atılmaktadır. Bazıları bizim atmış olduğumuz adımların NATO ile ittifakı hiçe saymış olduğumuzu iddia ediyordu. Bu iddia tamamen temelsizdir. Türkiye, NATO ittifakı içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ediyor. Türkiye, hem kendi halkının hem ise NATO'nun  mevcut durumdaki sınırlarını korumayı sürdürecektir.'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.