Öğretmenlerin gözaltına alınması sonrasında Kılıçdaroğlu video paylaştı, yanıt Bakan Soylu'dan geldi

Dün özel sektörde çalışan çalışan öğretmenlerin uzun mesailerle çalışması ve sözleşme dayatılması sorunu nedeniyle Ankara'da toplandı. Gerçekleştirilen eylemde 9 öğretmen polis ekipleri tarafından gözaltına alınması sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Bunu affetmeyeceğiz" diyerek tepki göstermişti, gelen tepki sonrasında Kılıçdaroğlu'na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yanıt geldi.

Öğretmenlerin gözaltına alınması sonrasında Kılıçdaroğlu video paylaştı, yanıt Bakan Soylu'dan geldi

Özel Sektörde Çalışan Öğretmenler Sendikası asgari ücretin altına düşen özel sektörde çalışan öğretmenler için Ankara'da eylem yapma kararı almıştı. Ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen özel sektör öğretmenleri TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi'nde toplandı. Toplantı sonrasında MEB önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenlere izin verilmemesi sonrasında çıkan arbedede 9 öğretmen polis ekiplerinin müdahalesi ile birlikte gözaltına alındı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki gecikmedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşarak özel sektör çalışanı öğretmenlere destek çıktı. Sosyal medya hesabı üzerinden video paylaşan Kılıçdaroğlu "Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… 'Al bunu diyen' o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı. 

Süleyman Soylu'dan cevap gecikmedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadeler sonrasında gelen soruyu yanıtladı. Bakan Soylu ''Sivil itaatsizlik oluşturmak isteniyor. Sanki 2023'te cumhurbaşkanlığı seçimi değil de başka bir şey var. Bir kaygı var içimde. Bunu tüm milletimle buradan paylaşmak istiyorum. Bu çabanın nedenini anlamış değilim. Toplumu kaosa sürüklemeye yönelik bir adım var burada. Yüz bin Kılıçdaroğlu gelse başaramaz bunu. Hep tahrik etmeye çalıştılar ama başaramadılar, başaramayacaklar. Dün gözaltına alınan kişi kamuda öğretmen değil. Bu kişi elinde HDP'nin amblemi ve malum işaretleriyle sürekli toplumu terörize etmeye çalışan birisi." ifadesine yer verdi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.