Son seçim anketi damga vurdu! Ak Parti kaybetti, İYİ Parti ve CHP kazandı!

ORC Araştırma Şirketi tarafından web sayfaları üzerinden Rize, Trabzon, Kocaeli, Bursa, Ankara ve İstanbul'da yapılan seçim sonuçları paylaşıldı. Seçim araştırması yapılan kentlerde Ak Parti'nin oy kaybı yaşadığı görülürken İYİ Parti ve CHP'nin oy oranı arttı.

Son seçim anketi damga vurdu! Ak Parti kaybetti, İYİ Parti ve CHP kazandı!

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yıldan az bir süre kalırken siyaset kulisleri hareketlenmeye başladı. Araştırma şirketleri tarafından yapılan seçim anketleri son dönemde artmışken ORC Araştırma tarafından paylaşılan son seçim anketi dikkat çekti.

ORC Araştırma tarafından vatandaşlara ''Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz'' sorusunun yöneltilmesi sonrasında dikkat çeken sonuçlar geldi. Rize, Trabzon, Kocaeli, Bursa, Ankara ve İstanbul'da yapılan anketlerin sonuçlarıda ORC Araştırma'nın web sayfası üzerinden paylaşıldı.

Rize'de Ak Parti'de büyük düşüş

Rize'de 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ak Parti 64,8 oy oranına ulaşırken yeni yapılan ankette yüzde 18'lik bir düşüşle 46,8 oy oranına geriledi. CHP'de gözle görülür artış yaşandı, 2018 seçimlerinde yüzde 13 alan CHP son yapılan ankette oy oranını 25,2'ye çıkardı.

İstanbul'da kazanan İYİ Parti oldu

Yapılan seçim anketine göre 2018 yılında İstanbul'da yüzde 42,7 oy alan Ak Parti son yapılan ankette yüzde 12,5 azalarak 30,2'ye geriledi. CHP 2018 seçimleri sonrasında yapılan ankette oy oranını sadece yüzde 1 arttırken İYİ Parti'de dikkat çeken yükseliş görüldü. 2018 yılında yüzde 8 oy alan İYİ Parti son yapılan ankette oy oranını arttırarak yüzde 17,7'ye yükseltti.

Ak Parti'de Ankara'da oy kaybı

Ak Parti 2018 yılında gerçekleştirilen seçimde 40,4 oy oranı alırken, son yapılan seçim anketinde 10,3 oy oranı kaybederek yüzde 30,1'e geriledi. Anket sonuçlarında CHP'nin yüzde 1,5, İYİ Parti'nin ise yüzde 8,1 oy arttırdığı görüldü. 

Bursa'da yüzde 13,8'lik oy kaybı

Bursa'da son yapılan seçim anketinde Ak Parti'nin yüzde 13,8'l,k oy kaybına uğradığı ve şu anda 32,4 oy oranına sahip olduğu açıklandı. İYİ Parti yüzde 7, CHP ise 4,1 oy arttırdı. 

Kocaeli'de 13, Trabzonda 15'lik kayıp

Son olarak Kocaeli'de Ak Parti'nin yüzde 13'lük oy kaybederek oy oranının 35,1'e kadar düştüğü gözlemlendi, İYİ Parti ise yüzde 11'lik oy kazandı, CHP'de 4,2 oy arttırdı. Trabzonda yapılan ankette Ak Parti'nin yüzde 15 oy kaybederek 40,4'e gerilediği CHP ve İYİ Parti'nin ise 7,6 ve 8,3'lük oy artışı yaşadığı kaydedildi.



 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.