Ruslar ile temasların devam ettiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar, İdlib içerisinde ateşkes ile birlikte istikrarın sağlanabilmesi amacıyla çok büyük bir mücadele vermekte olduklarını, Ruslarla görüşmeleri ise devam ettirdiklerini ifade ederek;

Ruslar ile temasların devam ettiğini açıkladı


Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar, İdlib içerisinde ateşkes ile birlikte istikrarın sağlanabilmesi amacıyla çok büyük bir mücadele vermekte olduklarını, Ruslarla görüşmeleri ise devam ettirdiklerini ifade ederek; ''Genelkurmay Başkanımız, Rusya'nın Genelkurmay Başkanıyla bir görüşme yaptı. Karşılıklı bir şekilde sorumluluklarımızın  tam olarak neler olduğunu, istikrar ile birlikte  ateşkesin sağlanabilmesi amacıyla ne yapmamız gerekli olduğunu da bir defa daha görüşerek  konuştular. Dolayısı ile biz orda yer alan sorumluluklarımız ne ise onu yapmaktayız.'' ifadelerine yer verdi.

Bakan Akar sonrasında ise beraberinde yer alan Genelkurmay Başkanı görevinde bulunan Orgeneral Yaşar Güler,  Kara Kuvvetleri Komutanı görevinde bulunan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı görevinde bulunan  Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı  görevinde buluna nOrgeneral Hasan Küçükakyüz'le  inceleme ile birlikte denetlemelerde bulunmak amacıyla Kayseri iline geldi.

Vali  görevinde buluna nŞehmus Günaydın, Hava Kuvvetlerinin Lojistik Komutanı görevinde buluna nKorgeneral  Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Memduh Büyükkılıç ve öteki yetkililer  tarafından karşılanmış olan Bakan Akarla beraberindeki komutanlar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının  108. kuruluş senesi dönümünden dolayı gerçekleştirilen etkinliğe katılmak amacıyla da 12. Hava  Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına geçiş yaptı.

Tören mangasını da selamlamış olan Bakan Akar daha sonrasında ise  A400 M uçağı  hangarında yer alan tören  alanına kadar geldi.  Tören esnasında konuşma gerçekleştiren Akar, sözlerine ise Hava  Kuvvetleri Komutanlığının fedakar ve de kahraman personeliyle bir araya gelmiş olmaktan   dolayı duyduğu memnuniyeti ifade edip başladı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.