Amerika'dan vize için sosyal medya açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleyle beraber insanlar vize başvurusu yaptığı esnada sosyal medya adlarını, 5 senelik e-mail adresi ve  de telefon numaralarını vermek mecburiyetindeler.

Amerika'dan vize için sosyal medya açıklaması


Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleyle beraber insanlar vize başvurusu yaptığı esnada sosyal medya adlarını, 5 senelik e-mail adresi ve  de telefon numaralarını vermek mecburiyetindeler. Düzenleme ile ilgili teklif geçmiş olduğumuz sene yapıldığı zaman gerçekleştirilen açıklamalardan bazılarına bakılırsa bu  söz konusu durumun senede 14,7 milyon tane insanı etkilemesi konusunda bir beklenti var.

Belli diplomatik ve de  resmi vizelerin başvuruları bu söz konusu durumdan muaf tutuluyor olacak fakat Amerika Birleşik Devletleri'ne çalışmak amaçlı ya da öğrenim görmek amacıyla gitmeyi talep eden kişiler bilgilerini  kesin bir şekilde vermek mecburiyetindeler. Dışişleri Bakanı ise; ''Amerika Birleşik Devletleri'nin vatandaşlarını koruyabilmek amacıyla tarama işlemlerimizi geliştirebilme sebebiyle daha yeni mekanizmalar bulmaya çalışmaktayız'' ifadelerine yer verdi. The Hill’e konuşma gerçekleştiren yöneticinin dediğine bakılır ise sosyal medya bilgileriyle ilgili yanlış bilgi vermiş olan şahıslar da çok ağır cezalara çarptırılmış olacak.

Daha öncesinde, sadece dünyanın bir takım bölgelerinden gelmiş olan başvurularla alakalı ilave güvenlik kontrolüne ihtiyaç duyulmakta ve bu bölgeler içerisindeki kişilerin bu  söz konusu verileri teslim etmesi gerekliydi. Şimdi de başvuru sahiplerinin sosyal medya ile ilgili hesap adlarını vermeleri ve listelenmemiş  durumdaki herhangi bir site üzerindeki hesaplarının da detaylarını iletmeleri gerekli.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.