Seçim telaşı başladı! YSK deprem bölgesinde rapor düzenleme kararı verdi! Depremzedelerin seçime katılım şartları Pazartesi hazırlanan raporla belli olacak!

Meydana gelen depremlerin ardından seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olurken YSK'dan yeni bir karar çıktı. Pazartesi günü şeçim bölgesinde yapılan araştırmalar sonucu hazırlanan rapora göre depremzede vatandaşların oylarını nasıl kullanacağı belirlenecek.. Gözler YSK tarafından pazartesi hazırlanacak rapora çevrildi.

Seçim telaşı başladı! YSK deprem bölgesinde rapor düzenleme kararı verdi! Depremzedelerin seçime katılım şartları Pazartesi hazırlanan raporla belli olacak!

Meydana gelen büyük afet sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken yaklaşan seçimlerin süreci merak konusu oldu. Açıklanan seçim takvimi olan 14 Mayıs 2023  tarihinde bir değişklik yapılmazken, zaman daralmaya başladı. YSK 'dan yaklaşan seçimlerle ilgili yeni bir karar çıktı. Depremin yıkım yaşattığı 11 ilde yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu hazırlanacak rapora göre depremzedelerin nerede nasıl oy kullanacağı detayları belirlenecek. 
Depremzdelerin göç ettikleri ilde oy kullanmaları, deprem bölgelerine seçimler için konteynır kurulumunun olabileceği. bölgede bulunan görevliler ve gönüllülerin deprem bölgesinde oy kullanabileceği gibi konuların netlik kazanacağı rapor için pazartesi ilk adım atılacak.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.