Siyasette kazan kaynıyor! Gürsel Tekin'in açıklamalarına İYİ Parti cephesinden sert yanıt!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar sonrasında siyaset karıştı. Tekin ''HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışı sonrasında İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan açıklama geldi Ağıralioğlu ''Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?'' ifadelerine yer verdi.

Siyasette kazan kaynıyor! Gürsel Tekin'in açıklamalarına İYİ Parti cephesinden sert yanıt!

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Tekin katıldığı canlı yayında sarfettiği sözler sonrasında büyük tepki çekti. İstanbul Milletvekili Tekin İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" şeklindeki soruya karşılık "Meclis'te HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Kullanılan ifadeler sonrasında Millet İttifakı ortağı İYİ Parti'den jet hızında açıklamada geldi. İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ''İYİ Parti'nin hassasiyetlerine,Genel Başkanımızın "Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız." beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: Pkk'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan Hdp ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır.'' ifadelerine yer verdi. 

İYİ Parti'de en net açıklama Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın'dan geldi

Aydın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ''HDP, Millet İttifakı'nın ve Altılı Masa'nın bir parçası değildir; olmayacaktır! İYİ Parti'nin olduğu yerde HDP olmaz, HDP'nin olduğu yerde İYİ Parti olmaz; olmayacaktır! Asılsız varsayımlar ve sorumsuz beyanlar, Millet İttifakı ruhunu zedeler ve sadece rakip ittifaka hizmet eder! Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in defalarca ifade ettiği gibi; İYİ Parti, HDP'yi PKK terör örgütünün yanında konumlandırmaktadır. Partimizin görüşü nettir! PKK ile arasına mesafe koyamayan HDP'yi normalleştirme çabası ve HDP'ye Bakanlık verme söylemi asla kabul edilemez! Halk Tv’den İsmail Saymaz’a verdiğim röportaj;
Gürsel Tekin’in ifadeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir sorumsuzluk olamaz yani. İş bilmemezlik… Bu kadar olmaz. Biz bir yandan üretiyoruz, onlar yıkıyor. Bu nasıl bir şeydir? Kabul edilir değil. Her yönüyle AK Parti’nin zayıflamış haline destek veriyor. Gürsel Tekin mi? Tabi. AK Parti’nin bize karşı kullandığı silahı, onların lehine kullanmış oluyor. İyi Parti tepkili mi? Şu anda bunu duyan herkes ayaklanmış vaziyette. Ne gerek var şimdi! İktidarın eline rahatça kullanacağı bir silah veriyor. Ve her konuşan böyle yaparsa, bu yol böyle devam ederse sonuçlarının iyi olmayacağı belli. Ne gibi? AK Parti’nin elini güçlendiriyor. Millet İttifakı’nı zedeler mi? Zedeler tabi. Biz bunu kabul edemeyiz. Neyi kabul edemezsiniz? Bu söylemi kabul edemediğimizi söylüyorum. AK Parti’nin şu an elinde kalmış olan tek propaganda silahını daha uygun kullanması için yapılan söylemler olarak görüyoruz. Bu dili sık sık kullanmaya başladılar. Ve arttırarak, devam ettiriyorlar. İyi Parti tabanında hoşnutsuzluk var mı?
Var tabi olmaz olur mu? Kabul etmiyorlar. Bu söylemleri kendi adlarına mı söylüyorlar, yoksa ittifak adına mı? İktidar partisinin hepimiz adına söylenen sözler gibi takdim etmesini sırtımıza alıp taşıyamayız. Biraz çekidüzen vermek, dikkatli olmak, gelecek planlamasına dayalı olarak hakaret etmek gerekir. Siz HDP ile isminizin yan yana gelmesini istemiyorsunuz. İstemiyoruz, evet. Biraz sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bu kadar olmaz. Bizim sahada şu anda tek karşılaştığımız konu bu. Kimse bunun dışında bir şey söylemiyor. “Bu” dediğiniz ne? HDP ile yakınlaşma sözcükleri. Sanki onlar işin içine katılacakmış havası andıran söylemler. AK Parti’den olan akışı kesiyor. Zarar dışında getirisi yok.'' ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti'de gelen tepkiler sonrasında Genel Başkan Meral Akşener'in herhangi bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.