Ümit Özdağ'ın oluşturduğu Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan!

Seçim sürecinin en başından bu yana ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması taktirde destekleyeceklerini ifade eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yavaş'tan arzu ettiği cevabı alamaması sonrasında kurdukları Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Sinan Oğan olduğunu açıkladı.

Ümit Özdağ'ın oluşturduğu Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan!

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanması sonrasında seçim çalışmaları başlarken Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanırken, geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen toplantı sonrasında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 

Dün yaptıkları açıklamada 5 partiden oluşan Ata İttifakı'nı kurduklarını dile getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ata ittifakı imza töreni ve Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sayın Sinan Oğan'ın adaylığının açıklanması için düzenlediğimiz tören saat 14.00'de Zafer Partisi Genel Merkezinde gerçekleştirilecek. Türk Milleti 1921 Anayasasını savunan 2 ittifak karşısında çaresiz değildir. Artık Ata İttifakı var" ifadelerine yer vermişti.

Yapılan açıklama sonrasında Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan olarak ilan edilirken, geçtiğimiz haftalarda Zafer Partisi Ümit Özdağ yaptığı açıklamada Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması sonrasında kendisine destek vereceklerini alternatif olarak Yavaş aday olmaz ise Muharrem İnce'yi destekleyeceklerini belirtti.

Özdağ tarafından yapılan açıklama sonrasında Muharrem İnce duruma tepki göstermiş kendilerinden destek istemediğini aralarında kurulacak olan ittifakada katılmak istemediğini belirtmişti.

Siyasette yaşanılan gelişmeler sonrasında da Sinan Oğan'ın Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olması dikkat çekti. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.