Yunanistan'la alakalı flaş bir açıklama gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar; ''Güven arttırabilecek önlemleri de geliştirebilmek amacıyla Yunanistan'la ikili durumdaki ilişkilerimizin daha da iyi bir seviyeye gelmesi amacıyla çaba gösteriyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Yunanistan'la alakalı flaş bir açıklama gerçekleştirdi


Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar; ''Güven arttırabilecek önlemleri de geliştirebilmek amacıyla Yunanistan'la ikili durumdaki ilişkilerimizin daha da iyi bir seviyeye gelmesi amacıyla çaba gösteriyoruz'' ifadelerine yer verdi. Diğer taraftan ise Milli Savunma Bakanı  görevinde bulunan Hulusi Akar, Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte kuvvet komutanlarıyla Mavi Vatan Tatbikatı’nı Havadan Erken İhbar 'la Kontrol Uçağı üzerinden takip etti.

Bakan görevinde bulunan Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı görevine bulunan Orgeneral Yaşar Güler,  Kara Kuvvetleri Komutanı görevinde bulunan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı görevinde bulunan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı görevinde bulunan Orgeneral Hasan Küçükakyüz'le beraber  Mavi Vatan Tatbikatı'na katılım sağlayan unsurlara yönelik incelemelerin yanı sıra denetlemeler de gerçekleştirdi.

Tatbikatın sevkle birlikte idaresinin yapılmakta olduğu Donanma Komutanlığında yer alan  Tatbikat Kontrol Merkezi içerisinde, Mavi Vatan Tatbikatı'na katılım sağlayan unsurlar arasında brifing  almasının sonrasında bazı talimatlar vermekle görevli olanlara ve katılımcılara başarı dileğinde bulunan Akar,  daha sonrasında ise beraberinde yer alan komutanlarla HİK  uçağına geçiş yaptı.

Batı ismi verilmiş olan uçağın Doğu Akdeniz bölgesinde tatbikat dahilinde yapmış olduğu  görev uçuşuna katılım gerçekleştiren Akar'la beraber komutanlar, faaliyetlere yönelik olarak bilgiler aldı. Burada  bir takım talimatlar vermiş olan Akar, daha sonrasında ise telsiz bağlantısı kurarak  Mavi Vatan  Tatbikatı içerisinde görev gerçekleştiren unsurlara seslendi. Mavi Vatan Tatbikatı'nın çok büyük bir  başarıyla sürdüğünü açık bir şekilde ifade eden Bakan görevindeki Akar, emeği geçen herkesi kutladı.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.