5 Seneden sonra ilk defa konuştuğu açıklandı

Michael Schumacher'in kayak yaptığı esnada geçirmiş olduğu kazanın sonrasında tam 5 sene geçti. Bu kazadan sonra ise flaş bir gelişme yaşanmış oldu ve 5 sene sonra bir ilk yaşandığı ortaya çıktı.

5 Seneden sonra ilk defa konuştuğu açıklandı


Michael Schumacher'in kayak yaptığı esnada geçirmiş olduğu kazanın sonrasında tam 5 sene geçti. Bu kazadan sonra ise flaş bir gelişme yaşanmış oldu ve 5 sene sonra bir ilk yaşandığı ortaya çıktı.

Efsane F-1 yarış pilotunun ailesi kazanın hemen sonrasında Schumacher'in sağlıkla ilgili durumunu basın ile paylaşmayı  hiç bir şekilde tercih etmedi.

Kazanın hemen sonrasında geçmiş olan 5 senenin sonunda yeni bir gelişme gerçekleşmiş oldu. Seneler sonrasında Schumacher'in kayak yaptığı esnada geçirmiş olduğu kaza anı ve olayın yaşandığı yere yönelik ilk açıklama 1. ağızdan gelmiş oldu. Kaza yapmış olan Schumacher'i kurtarmak amacıyla arama ve kurtarma çalışmalarına katılmış olan Stephane Bozon tam olarak neler yaşanmış olduğunu anlattı. 

Stephane Bozon açıklaması içerisinde, Schumacher'in kaza yapmış olduğu noktanın ulaşması fazlasıyla zorlu bir bölge olduğunu ifade etti. Schumacher'in başını çarpmış olduğu kayayı fark ettiğini açıklayan Bozon, efsanevi durumdaki pilotun güvenli bölgenin dışında yer alan bir alanda kaymakta olduğunu da ifade etti. Schumacher'in kaskı ise, kayaya çarptığından dolayı ikiye ayrılmıştı.

Zorlu bir operasyon ile olayın yaşandığı yerden alınmış olan Schumacher hızlı bir şekilde hastaneye sevk edildi. Schumacher 6 ay süresince komada kaldı. Bozon, daha çok kar yağması durumunda Schumacher'in çok büyük olasılıkla kaza yapmayacak olduğunu ve kazaya neden olan kayanın üstünden geçip gidecek olduğunu da ifade etti. Bozon'a bakılır ise Schumacher'in bu denli korkunç durumdaki bir kazadan kurtulabilmesi de çok büyük bir şans.

Geçmiş olduğumuz haftalar içerisinde Schumacher'in İsviçre'de yer alan Cenevre Gölü kıyısındaki bir evde tedavi görmekte olduğu, artık yatalak  bir durumda olmadığı ve haftalık  olarak tedavi masrafının 115.000 sterlin seviyelerinde olduğu iddia edilmişti. Schumacher'in ailesi ise bu konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınmayı tercih etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.