O davada sonuca ulaşıldı

2016 senesi içerisinde açılmış olan dava, cumartesi gününde Chicago Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesinin tarafından son oturumla beraber karara bağlanmış oldu.

O davada sonuca ulaşıldı


2016 senesi içerisinde açılmış olan dava, cumartesi gününde Chicago Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesinin tarafından son oturumla beraber karara bağlanmış oldu. Mart 2016 tarihi içerisinde açılmış olan davada, davacılardan Reuters’e bakılırsa, Google şirketi, biyometrik durumdaki verileri toplamak ve de  depolamak amacıyla yüz tanıma yazılımı kullanıp Biyometrik Bilgiyle birlikte Gizlilik Yasası’nı ihlal etmiş olduğunu ileri sürdü.

Resimlerden kullanıcıların izni olmadan yüz tanıma yazılımıyla beraber biyometrik kayıtlarının alınmış olduğuna vurgu yaptı. Bunlarla beraber, Google şirketinin Fotoğraflar uygulamasıyla herhangi bir şekilde erişim izni olmadan verilerimizi işlemiş olduğu ve bu verileri ise veri tabanlarında kaydetmekte olduğunu ifade etti.

Davacı olan Reuters Google şirketinden 5 milyon dolar tutarında bir tazminat talep etti lakin sonuç çokta istediği gibi olmadı. Bununla beraber, Gizlilik Yasası’nın kasıtlı durumdaki ihlalleri amacıyla 5.000 dolar tutarında, ihmal edilmiş olan her kullanıcıya ise ayrı ayrı  bir şekilde 1.000 dolar tutarında bir ödeme  yapılmasını istedi.

Google şirketinin mahkemeye vermiş olduğu belgelerle davacıların zarar görmemiş olduğunu ve bundan dolayı herhangi bir tazminat veyahut ihtiyati tedbir alma hakkına hiç bir şekilde sahip olmadığını ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Bölge Hakimi görevinde bulunan Edmond Chang, Google şirketini haklı bulup mahkemenin ''Dava bahsi yargı yetkisine  hiç bir şekilde sahip değildir, zira davacıların somut bir şekilde zarara maruz kalmamıştır.'' ifadelerine yer vererek davayı Google şirketinden yana sonuçlandırmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.