Fenerbahçe men edilebilir

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkan görevinde bulunan Ali Koç'un açıklamış olduğu gibi ''isteyerek'' Finansal Fair-Play'in kurallarına uymaz ise, çok ağır cezalarla karşı karşıya gelmiş olacak.

Fenerbahçe men edilebilir


Fenerbahçe Spor Kulübü, başkan görevinde bulunan Ali Koç'un açıklamış olduğu gibi ''isteyerek'' Finansal Fair-Play'in kurallarına uymaz ise, çok ağır cezalarla karşı karşıya gelmiş olacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkan görevinde bulunan Ali Koç'un ''Gerekir ise gözümüzü karartarak şampiyon olabilecek kadroyu kurup Avrupa'ya gitmeyiz. Zaten FFP'ye uyabilmemiz çok zor'' şeklindeki sözlerini kullanmasının sonrasında UEFA Finansal kurallarına uymayla futbolcu transfer etmenin arasında seçim yapacak olduğu bir sürece girmekte.

Anlaşmanın ihlal edilmesi halinde UEFA, böylelikler Fenerbahçe Spor Kulübü'nü en kötü senaryo içinde Avrupa kupalarından birkaç sene boyunca men edilebilir. Fenerbahçe Spor Kulübüne men cezasının gelmesi durumunda bu ceza, gelecek birkaç sene içerisinde Avrupa'ya katılım hakkı kazanmış olduğu zamanda uygulanacak. UEFA ile yapmış olduğu anlaşması 2020 senesinde bitecek olan Fenerbahçe Spor Kulübü, şartları yerine getiremez ise 2020 sonrasında gelecek birkaç sezon içerisinde Avrupa kupalarına katılması durumunda bir veyahut birkaç sezon  boyunca men cezası  uygulanabilir.


Fenerbahçe Spor Kulübü'ne benzer bir durumu Milan Kulübü de yaşamıştı... Milan, 30 Haziran 2021 senesine kadar FFP şartlarını yerine getirmemiş olması halinde, 2022 ila 2023 ve 2023 ila 2024 sezonları içerisinde de Avrupa kupalarına katılması durumunda bir sezon  boyunca men cezası almış olacak.


İhlal olur ise cezanın boyutuyla birlikte tarihi de Fenerbahçe Spor Kulübü ve UEFA arasında gerçekleştirilecek görüşmeler sonrasında kesinlik kazanacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.