2. Nesil Airpods'lar başarılı olamadı

Apple şirketinin AirPods isimli ürünleri, kablosuz özelliğe sahip kulaklık kategorisini %50’den çok daha  büyük Pazar payı ile birlikte domine etmeyi sürdürmekte.

2. Nesil Airpods'lar başarılı olamadı


Apple şirketinin AirPods isimli ürünleri, kablosuz özelliğe sahip kulaklık kategorisini %50’den çok daha  büyük Pazar payı ile birlikte domine etmeyi sürdürmekte. Bu duruma karşın, 2. nesildeki AirPods’ların 2019 senesinin ilk çeyreği içerisindeki satış rakamına hiç bir etkisi bulunmadı. Tabii ki de bunun nedenlerinden bir tanesi cihazın Apple şirketi tarafından 20 Mart tarihi içerisinde açıklanmış bir durumda olması.

AirPods  cihazlarının satışları üstünde özel bir  analiz gerçekleştiren Counterpoint şirketi, 1. nesilde çıkmış oan AirPods’ların ilk çeyrek satışlarının beklenen miktardan çok daha yüksek, 2. nesil  olarak çıkan AirPods’ların satışlarının da beklentilerin 
 çok daha altında kalmış olduğunu ifade etti. Bunun asıl nedeninin muhtemel olarak pek çok kullanıcının yeni piyasaya sürülen AirPods ürünlerini satın almak amacıyla bir sonraki çıkacak  iPhone cihazı beklemesi şeklinde olduğu düşünülmekte.

Counterpoint ayrıca raporu içerisinde; ''Apple şirketinin Pazar payı, 2. nesilde yer alan AirPods’ların piyasaya çıkartılmasına karşın senenin geçmiş olduğumuz çeyreğiyle tamamen aynı bir seviyede kalmış oldu. 1. nesilde yer alan AirPods ürünlerinin satışları, 2019 senesinin ilk çeyreğin üzerinde kanal üzerinde yer alan stoklarla ilgili farklı satış promosyonlarıyla birlikte beklenenden  çok daha yüksek  bir seviyede olurken, yeni çıkmış olan modelin satışları ise pazarın çok daha  karmaşık bir durumda olan tepkisinden dolayı beklenenden  çok daha zayıf  bir durumda oldu'' şeklindeki sözleri ile durumu belirtmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.