3 nm işlemcilerin ne zaman üretileceği konusunda tarih verildi

Eğer hatırlarsanız TSMC 3 nm işlemci üretebilmek amacıyla toplamda 20 milyar dolar tutarında bir yatırım gerçekleştirmişti.

3 nm işlemcilerin ne zaman üretileceği konusunda tarih verildi


Eğer hatırlarsanız TSMC 3 nm işlemci üretebilmek amacıyla toplamda 20 milyar dolar tutarında bir yatırım gerçekleştirmişti. Dünya üzerindeki önde gelen yonga setinin üreticilerinden bir tanesi olan TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) şirketi, bilinmekte olduğu gibi Samsung şirketi ve Intel şirketiyle kıyasıya bir mücadelenin içinde.

Bahsi geçen bu rekabet içerisinde rakiplerini arkalarında bırakmayı hedeflemekte olan TSMC şirketi, 7 nanometrelik üretim sürecinin sonrasında, şimdi de 3 nanometre üretim süreci içerisine geçmeye hazırlanmakta. Apple şirketinin ve MediaTek gibi önde gelmekte olan şirketler için yonga setleri yasarımı yapan TSMC, yeni üretim sürecine gelecek 3 ila 4 sene içinde geçiş yapmış olacak.

20 milyar dolar tutarındaki yatırımla birlikte özel bir üretim fabrikasını kurma hazırlığı konusunda da olan teknoloji devinin yapmış bulunduğu açıklamaya bakılırsa, bahsi geçen bu fabrikanın 2021 senesinde biteceğinin müjdesini verdi.

Daha sonra da aynı sene içinde 3 nmlik üretim süreciyle üretimi gerçekleştirilen işlemciler için testlere başlama hazırlığında olan teknoloji devi, geliştirecek olduğu yeni nesil yonga setleriyle birlikte teknolojik bir devrime imza atabilmeyi hedeflemekte.

3 nmlik üretim tesisinin duyurusunun yapılmasına ilave bir şekilde, halen bu üretim mimarisinde bir sipariş alınmamış olduğunu da belirtmek gerekmekte. Beklentiler de 3 nm özelliğe sahip işlemcilerin 2022 senesinde başlayacak olduğu yönünde. En güncel durumdaki işlemciler de şu an içerisinde 7 nm üretim süreciyle. Lakin, 3 nm üretim süreci içerisinden önceki durağın 5 nm işlemciler olduğunu vurgulamakta yarar var.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.