3D Yazıcıları hızlandırabilecek bir yöntem

Michigan Üniversitesinin bünyesi içerisinde çalışmalarını devam ettiren araştırmacılar, 3D yazıcıları tam tamına 100 kat daha hızlı bir duruma getirmeye çalışmakta.

3D Yazıcıları hızlandırabilecek bir yöntem


Michigan Üniversitesinin bünyesi içerisinde çalışmalarını devam ettiren araştırmacılar, 3D yazıcıları tam tamına 100 kat daha hızlı bir duruma getirmeye çalışmakta.

Nokta vuruşlu  olan yazıcılardan lazer yazıcılara geçiş yapma dönemini anımsıyor musunuz? Tek bir  tane sayfanın yazılmasını bekleme esnasında çay bile demleyebildiğimiz o günlerden, 2 saniye içerisinde sayfanın çıkmasına tanık olmuş bulunduğumuz günlere gelmek çok daha farklı bir deneyim idi.

Bugünler içerisinde 3D yazıcılar içinde adeta bir devrim niteliği taşıyabilecek benzeyen bir teknoloji üstünde çalışılmaya başlandı. Michigan Üniversitesinin bünyesi içerisinde çalışmalarını devam ettiren araştırmacılar, 3D özelliğe sahip yazıcıları tam 100 katına kadar hızlandırmayı sağlayabilecek bir proje geliştirmeye başladı.

Araştırmayı yürütmekte olan Kimya Mühendislerinden biri olan Timothy Scott; ''Işığı üst üste getirip, kullanmakta olduğumuz reçinenin sertleşebilmesini sağlamayı başarmış olduk. Bununla beraber değişik bir dalga boyutu da kullanıp sertleşmenin fazlasıyla hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamış oluyoruz.'' ifadeleri ile konuştu. 

Scott'a bakılır ise bu araştırmanın bir sonraki seviyesi değişik materyaller ile çalışabilecek, tam ölçeğe sahip ve yüksek çözünürlüğü bulunan bir prototip oluşturabilmek. Daha halen son kullanıcıya ulaşabilecek bir ürün olmasa bile Scott, fazlası ile kısa bir zaman içinde ürünün ticarileşebilmesinin de an meselesi olduğunu açıkça ifade etti..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.