Adobe artık kendisini tamamen aşmış durumda

Adobe şirketi tarafından bugün paylaşılmış olan özel bir bahar güncelleştirmesiyle beraber Photoshop’un içerik duyarlılığına sahip dolgu özelliği bundan böyle After Effects üzerinde videolarda da kullanılabiliyor olacak.

Adobe artık kendisini tamamen aşmış durumda


Adobe şirketi tarafından bugün paylaşılmış olan özel bir bahar güncelleştirmesiyle beraber Photoshop’un içerik duyarlılığına sahip dolgu özelliği bundan böyle After Effects üzerinde videolarda da kullanılabiliyor olacak. Bu söz konusu özellik, kullanıcıların istenmemekte olan nesneleri videoları üzerinden kaldırmalarına fayda göstereceği gibi Adobe Sensei’nin makina öğrenim platformuyla beraber kullanıcıları kare kare düzeltme gerçekleştirme derdinden de kurtarmış olacak.

Bilinmekte olduğu gibi Photoshop üzerindeki içerik duyarlılığı bulunan dolgu özelliği, hareketsiz görüntüler üzerindeki istenmeyen nesneleri tamamen yok edebiliyor. Fakat bugün tanıtımı yapılan bir özellik, bundan çok daha fazla etkileyici olacağa benzemekte. Videolara gelmiş olan içerik duyarlılığa sahip dolgu özelliği, hareketli sahneler üzerindeki nesneleri otomatik bir şekilde tespit edebilmekte ve kaybolan karelerin yerlerini de hemen doldurabiliyor. Daha öncesinde 2017 senesinin Adobe Sneaks etkinliği kapsamında Cloak Projesi (Cloak Project) isminin altında bir deneysel araç şeklinde tanıtımı yapılan bu yeni özellik, şu anlarda Creative Cloud hizmetinin abonelerine özel olarak erişilebilir bir vaziyette.

Özelliğin  ise ekrana girmiş olan boom mikrofonlar, özel efektler içerisinde kullanımı gerçekleştirilen kablolar veyahut yanlışlıkla çekimlere girmiş olan kişileri ortadan kaldırabilmek gibi çekim sonrasındaki düzenlemelere özel olarak fazlasıyla kullanışlı ve  çok daha etkili bir yöntem şeklinde kullanılabileceği de ileri sürülüyor.

Dünya üzerindeki en büyük yayıncılık etkinliklerinden bir tanesi olarak lanse edilen NAB 2019 etkinliği gerçekleştirilmeden önce Adobe şirketi, öteki video düzenleme yazılımlarına özel olarakta bir takım güncellemeler paylaştı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.