Akıllı telefon pazarı Huawei şirketi tarafından domine ediliyor

Araştırma firmalarından biri olan olan IHS Markit şirketinin en son paylaşmış olduğu rapora bakılırsa akıllı telefonların sektörü 2019 senesinin geride bırakmış olduğumuz ilk çeyreği esnasında gerçek açıdan bir gerilemeye gitmiş oldu

Akıllı telefon pazarı Huawei şirketi tarafından domine ediliyor


Araştırma firmalarından biri olan olan IHS Markit şirketinin en son paylaşmış olduğu rapora bakılırsa akıllı telefonların sektörü 2019 senesinin geride bırakmış olduğumuz ilk çeyreği esnasında gerçek açıdan bir gerilemeye gitmiş oldu. Aslında Huawei şirketi de burda bir istisna şeklinde karşımıza çıkmış oluyor. Çin asıllı akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei şirketi, 2019 senesinin ilk çeyreği içerisinde %50 oranında bir büyüme göstermiş oldu.

Huawei şirketinin akıllı telefon pazarı içerisinde her geçtiğimiz gün daha da büyük bir söz sahip olmasına  hiç bir şekilde şaşırmamak gerekli. Üretmiş olduğu fiyat ve performans odağına sahip cihazlar sayesinde mobil kullanıcıların da gönüllerini fethetmeyi başaran firma; Ocak ile birlikte Şubat ve de Mart aylarının toplamında tam tamına  59,1 milyon tane akıllı telefon satışını gerçekleştirmiş oldu.

Teknoloji devi haline gelen firma, 2018 senesinin aynı dönemi içeriisndeki 60,5  milyon tane akıllı telefon satışına ise bu sene de fazlasıyla yakın. Aynı zaman dilimi içerisinde Huawei şirketinin rakiplerinden Samsung şirketi 70,8 milyon tane akıllı telefon satmış durumdaylen Apple şirketi de 43,8 milyon tane telefonla kalmış oldu. Geçmiş olduğumuz senenin aynı dönemi içerisinde Apple şirketinin satış sayısı da 52,2 milyon birimlik bir akıllı telefon olarak görülmüştü.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.