Ablası iliğini, kardeşi de böbreğini verdi

Kayseri ili içerisinde, 2015 senesinde lösemi hastalığı ile mücadele etmekte bulunan Muharrem Sayıner'e (33), kız kardeşi olan Melek Sayıner (30) kemik iliğini bağışlamış oldu.

Ablası iliğini, kardeşi de böbreğini verdi


Kayseri ili içerisinde, 2015 senesinde lösemi hastalığı ile mücadele etmekte bulunan Muharrem Sayıner'e (33), kız kardeşi olan Melek Sayıner (30) kemik iliğini bağışlamış oldu. Geçtiğimiz sene akut böbrek yetmezliği konusunda bir teşhis konulmuş olan Sayıner'i, bu defa da ablası Fatma Gezer (39) böbreğini bağışlayarak yaşama bağlamış oldu.

Polis memuru  olarak görev yapan Muharrem Sayıner, 2015 senesi içerisinde aşırı bir şekilde halsizlik şikayetiyle gitmiş olduğu Kayseri Erciyes Üniversitesinin Hastanesi içerisinde, lösemi hastalığıyla alakalı bir teşhis konuşmuş olduğunu ifade etti. Muharrem Sayıner, kız kardeşi  olan Melek Sayıner'in bağışlamış olduğu kemik iliği sayesinde yaşama tutunmuş olduğunu, 2016 senesinin Ağustos ayı içerisindeyse kullanmış olduğu ilaçlara bağlı  bir şekilde avasküler negros (kalça kemiğinin kuruması) isimli hastalığa yakalanmış olduğu ifade etti

Akdeniz Üniversitesinin Hastanesinde yer alan Organ Nakli Merkezinin Koordinasyon Birim Sorumlusu görevinde bulunan Öğretim Görevlisi Nilgün Bilal ise böbreklerin yetmezliği hastalığının en iyi  bir şekilde tedavisinin organ nakli olduğunu ifade ederek; ''Hastamız da böbrek yetmezliği yaşamakta olan hastaların en iyi durumdaki  tedavisinin organ nakli olduğunun çok iyi bir örneğidir. Bu vesile ile birlikte halkımızı da organ bağışına çağırmaktayım. Yakınları organ yetmezliği yaşamakta olanların yakınlarını da böbrek vermesi için davet etmekteyim. Zira yaşam bir paylaşmaktır'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.