Akıllı telefon pazarı nerdeyse Çin'li üreticiler tarafından ele geçirilmiş durumda

Akıllı telefonlar yaşamımıza gireli 10 seneden çok uzun bir zaman geçti. Bu zaman zarfı içerisinde markalardan bazıları ön plana çıkmayı başarırken, markalardan bazıları da eski heybetlerini kaybetmiş oldu.

Akıllı telefon pazarı nerdeyse Çin'li üreticiler tarafından ele geçirilmiş durumda


Akıllı telefonlar yaşamımıza gireli 10 seneden çok uzun bir zaman geçti. Bu zaman zarfı içerisinde markalardan bazıları ön plana çıkmayı başarırken, markalardan bazıları da eski heybetlerini kaybetmiş oldu. Akıllı telefon denildiğinde aklımıza ilk önce halen Apple şirketi ile Samsung şirketi gibi büyük devler geliyor lakin Çinli firmalar da, akıllı telefon pazarını adeta domine etmiş bir vaziyetteler.

2019 senesinin 1. çeyreği içerisinde akıllı telefon satışlarına bakmış olduğumuz zaman listenin en üstünde tekrar Samsung şirketi ile birlikte Huawei şirketi, Apple şirketi, Oppo şirketi ve de Xiaomi  şirketi yer almakta. Burda dikkat edilmesi gerekli olan nokta, bütün akıllı telefon markalarına ait satışlar 1. çeyrekten itibaren düşüş göstermekteyken, Huawei şirketinin satışlarını daha önceki seneye bakıldığında %50 oranında arttırabilmiş olması.

Samsung şirketi, senenin 1. çeyreği içerisinde 70,8 milyon tane akıllı telefon satışı yaparak %22 oranındaki pazar payına sahip olabilmeyi ve liderliğini devam ettirmeyi de başarmış oldu. Aslında yine geçmiş olduğumuz seneye kıyaslandığında %9 oranında bir düşüş göze çarpıyor. 2. Sırada yer alan Huawei şirketi, 59,1 milyon tane telefon satışı yaparak %18'lik bir pazar payına ulaşabilmiş vaziyette. 3. sırada yer alan Apple şirketi, bu süreç içerisinde 43.8 milyon tane iPhone cihaz satışı yapabildi ve bu söz konusu satışlar da pazarın %14’lük bir kısmını elinde tutmasını sağlamış oldu. Geçmiş olduğumuz seneyle kıyasladığımız zamanda %16’lık  çok ciddi bir düşüş görmekteyiz.

Akıllı telefon pazarı da belirli bir doygunluğa ulaşmış vaziyette. Bu sebepten dolayı firmaların satışlarda düşüş yaşayabilmeleri olası. Akıllı telefon pazarının en üstünde yer alan 10 tane firmanın sadece 3 tanesi satışlarını geçmiş olduğumuz seneye kıyaslandığında artırmayı başarmış oldu. Aslında çok ilginç ki bu firmaların hepsi de Çin Halk Cumhuriyeti menşeine sahip durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.