AMD şirketi bağışıklık açıklaması yaptı

Araştırmacılar, Spectre ile birlikte Meltdown’ın yanında CPU’yu etkilemekte olan yeni açıklar bulmuş durumda: ZombieLoad ile birlikte RIDL & Fallout ve fr Store to Leak Forwarding isimli açıklar.

AMD şirketi bağışıklık açıklaması yaptı


Araştırmacılar, Spectre ile birlikte Meltdown’ın yanında CPU’yu etkilemekte olan yeni açıklar bulmuş durumda: ZombieLoad ile birlikte RIDL & Fallout ve fr Store to Leak Forwarding isimli açıklar. Bunlar öte yandan MDS açıklıkları şeklinde de bilinmekteler. Özellikle geçmiş olduğumuz günler içerisinde ortaya çıkmış olan ZombieLoad, gücünü  ise Intel şirketinden alan bilgisayarları  çok büyük bir tehlikeye atmış durumdaydı. Intel şirketinin rakibi  olan AMD şirketi, sitesi üzerinden yapmış olduğu açıklama içerisinde yongalarının, bu çeşit sorunlara bağışıklığının bulunduğunu ifade etti.

Intel şirketiyle alakalı kötü haberler yalnızca burada da bitmiş değil. Linux  işletim sistemi uzmanı bir site olarak öne çıkan Phoronix, yamaların performansları da etkilemiş olduğunu gösterdi. Yüklenmiş olan yeni güncellemeler ile beraber Intel bilgisayarlar ortalama olarak %16 oranında daha yavaş bir şekilde çalışmaya başlamış durumda.

Firmayla alakalı olarak işleri daha da kötü duruma götüren şeyse Apple şirketi ile Google şirketinin Intel kullanıcılarına, Intel yongaları üzerindeki hyper threading teknolojisini komple kapatmaları konusunda tavsiyede bulunmaları oldu. Intel kullananlar çok büyük bir sıkıntılar yaşamaktayken, AMD şirketinin yongaları bu söz konusu hataların düzeltilmesi amacıyla yamalara  hiç bir şekilde ihtiyaç duymamış oldu.

Bütün bu yaşanmış olanların zamanlaması ise Intel şirketini fazlasıyla olumsuz bir şekilde etkiledi. Firmanın en büyük rakiplerinden AMD şirketi, yüksek teknolojiye sahip 7 nm üretilen yongalarını hem bilgisayarlar için hem ise sunucu uygulamalarına özel olarak çıkartacak. AMD şirketi, son teknoloji ile birlikte gelmişken Intel şirketinin halen 14 nm üretim teknolojisini kullanmakta olması ise firmanın eksi hanesi üzerine yazılacak.

Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman, kısa vade içerisinde AMD şirketinin yonga satışları konusunda Intel şirketine çok ağır bir darbe vurması da fazlasıyla muhtemel gözükmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.