AMD şirketinden Playstation 5 açıklaması

Sony şirketi, resmi bir şekilde PlayStation 5 konsolunun varlığını halen onaylamamış durumda bulunsa bile Sony şirketinin sistem mimarlarından biri olan PlayStation 5 konsolunun başındaki adam olarak nitelendirebileceğimiz Mark Cerny, Japon asıllı teknoloji devinin yeni nesildeki oyun konsoluyla alakalı konuşma yapmaya çoktan başlamış bir halde.

AMD şirketinden Playstation 5 açıklaması


Sony şirketi, resmi bir şekilde PlayStation 5 konsolunun varlığını halen onaylamamış durumda bulunsa bile Sony şirketinin sistem mimarlarından biri olan PlayStation 5 konsolunun başındaki adam olarak nitelendirebileceğimiz Mark Cerny, Japon asıllı teknoloji devinin yeni nesildeki oyun konsoluyla alakalı konuşma yapmaya çoktan başlamış bir halde. Ayrıca artık AMD şirketi de PlayStation 5 konsoluyla alakalı suskunluğunu bozmuş vaziyette.

Mark Cerny’den öğrenmiş olduğumuz bilgilerden bir tanesi de PlayStation 5 konsolunun AMD  şirketi tarafından üretilecek çeşitli yongalara sahip olarak karşımıza çıkacağıydı. AMD şirketinin CEO’su görevinde bulunan Lisa Su, geçmiş olduğumuz günlerde Sony şirketiyle yaptıkları ortaklıkla alakalı konuştuğu esnada, geliştirmiş oldukları yonganın PlayStation 5 konsolunun özel olarak geliştirilen sosuna yardımcı  bir güç olarak karşımıza çıkacağını söyledi.

''Sony şirketinin yeni nesildeki PlayStation oyun konsolunun büyük bir parçası olmaktan çok büyük bir onur ve de gurur duyuyoruz.'' ifadelerine yer veren Su sonrasında ise; ''Onlar ile çok uzun zamanlı bir ortaklık kurmuş bulunduk. Oyunları çok fazla seviyoruz. Oyunculuğun devamlı olarak büyümek amacıyla çok iyi bir pazar olduğunu da düşünmekteyiz. Yeni nesildeki PlayStation’ın yapacak oldukları için  çok heyecanlıyız ve bu durumun bir parçası olabildiğimizdne dolayı da çok mutluyuz.'' ifadelerine yer verdi.

Mark Cerny’e bakılırsa PlayStation 5 konsolu, 3. nesilden Ryzen işlemcilerini temel almış 8 çekirdekten oluşan 7 nmlik Zen 2 mimarisini üzerinde barındıran işlemcilerden de  güç alıyor olacak. PlayStation 5 konsolunun 8K'lık bir çözünürlüğe kadar destek verecek olduğu ileri sürülürken, 3D ses teknolojisiyle beraber oyuncuları daha da gerçekçi bir atmosferin içerisine dahil etmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.