AMD Vega ll konusunda önemli bilgiler

2018 senesi AMD şirketi için çok sakin bir sene olsa bile 2019 senesi biraz daha değişik gelişecek gibi görünmekte.

AMD Vega ll konusunda önemli bilgiler


2018 senesi AMD şirketi için çok sakin bir sene olsa bile 2019 senesi biraz daha değişik gelişecek gibi görünmekte.
AMD şirketin grafik kartları hususundaki bekleyiş biraz uzun sürmüş olsa bile Vega II AMD’yi yeniden piyasaya çıkartabilir. Söylentilere bakılır ise AMD şirketinin 7nm GPU isimli tasarımı Nvidia şirketinin 12nmlik grafik kartlarını hem tasarım yönünden hem ise fiyat ve performans hususunda geçecek olabilir.

Söylentilere bakılır ise AMD'ye ait 7nm  üretilen işlemciler 16 çekirdeğe sahip Ryzen 3. nesil işlemcileri ve de Ryzen Threadripper 3. nesildeki CPU’ları içinde barındırıyor olacak.

GPU’ların çok enteresan özelliklerinden bir tanesi ise Vega yapısını kullanıyor olması ve HBM2 bellek modüllerini kullanabilecek olması. Bu durum ise Vega II’nin orijinal haldeki Vega grafik kartları içerisinde gerçekleştiği gibi HBM2’yi kullanmayı sürdüreceğini göstermekte. Vega II’nin çok daha  güçlü olacağını fakat hedef kitlesinin oyuncuları seçmesinin yerine profesyoneller seçebileceğini söylemekte de bir yarar var.

Vega II’nin ne zaman çıkacağı kesin bir şekilde belirlenmemiş olsa bile pek çok kişi çıkış tarihi hususunda belirli teorilere de sahip.

Orijinal  durumdaki Vega grafik kartları CES 2017 kapsamında tanıtılmıştı fakat Ağustos ayına kadarki zamanda satışa çıkartılmamıştı. 2 yılın sonrasında aynı görüntüyü görebilmemizde olanaklı.

Tabii ki de Vega II’nin çıkış tarihi konusundaki belirsizliği fiyat hususundaki belirsizliklerde takip etmiş oldu. Resmi bir şekilde bir fiyat da açıklaması yapılmamış olsa bile çıkış tarihi hususundaki gibi teoriler ürünün etiketi hususunda da yer alıyor.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.