Android Auto üzerindeki arayüz tamamen değişti

Dünya üzerindeki en büyük teknoloji firmalarından bir tanesi olan Google şirketi, araç içindeki bilgi ve eğlence sistemi Android Auto’nun arayüzünü tamamen yenilemiş olduklarını resmi bir şekilde duyurdu.

Android Auto üzerindeki arayüz tamamen değişti


Dünya üzerindeki en büyük teknoloji firmalarından bir tanesi olan Google şirketi, araç içindeki bilgi ve eğlence sistemi Android Auto’nun arayüzünü tamamen yenilemiş olduklarını resmi bir şekilde duyurdu. 2014 senesinden bu zamana kadar 50 değişik markanın 500 taneden çok modelinde karşımıza çıkmakta olan Android Auto, gözü yollarda olması gerekli sürücülerin bilgi ve eğlence sistemlerinin kontrolünü basitleştirmekte.

Haber görselinde de açık bir şekilde görebilecek olduğunuz Android Auto bundan böyle çok daha kolay bir arayüze kavuşmuş oluyor. Şoför, tek bir ekran üzerinde bir çok değişik kontrole sahip olmuş bir durumdayken, gidecek olduğu güzergahla alakalı bilgileri de adım adım takip edebilmekte. Bir de navigasyondan gidecek olduğunuz yolu takip etme esnasında aynı anda dinlemekte olduğunuz müzikleri de kontrol edebilmektesiniz.

Tahmin edersiniz ki sürücüler, Android Auto platformunu '‘Hey Google’' isimli komutunu kullanarak sesli bir şekilde kontrol edebiliyor olacaklar. Bütün arayüz bir  tane otomobil bilgi ve eğlence sistemine maksimum bir seviyede uyumlu bir şekilde tekrardan düzenlenmiş olduğundan dolayı hem uygulamaların kontrolleri hem ise bildirim kontrolleri maksimum bir seviye içerisinde kolaylaştırılmış bir vaziyette.


Android Auto ayrıca, karanlık teması ile birlikte özellikle  çok düşük ışık içerisinde çok daha basit bir kullanım sağlamış oluyor. Bir de Android Auto, bilgi ve eğlence sisteminin ekran büyüklüklerine bakılarak kendisini optimize etmiş oluyor. Eğer ki çok daha büyük bir ekran var ise tek bir ekran üzerinde daha çok kontrole de ulaşabilmiş oluyorsunuz. Android Auto’nun yeni  getirilmiş olan gezinti çubuğu da bütün uygulamalara aynı basitlikte ulaşmanızı sağlamış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.