Android ile ChromeOS ortak özellikleri kullanacak

Google şirketinin bir tanesi mobil platformlar üzerinde, ötekisi ise bilgisayarlar içerisinde olmak üzre Android işletim sistemi ile Chrome OS isminde 2 tane işletim sistemi geliştirmiş olduğunu bilmekteyiz.

Android ile ChromeOS ortak özellikleri kullanacak


Google şirketinin bir tanesi mobil platformlar üzerinde, ötekisi ise bilgisayarlar içerisinde olmak üzre Android işletim sistemi ile Chrome OS isminde 2 tane işletim sistemi geliştirmiş olduğunu bilmekteyiz. 2 tane işletim sistemini de Google şirketi üretmekte fakat sistemler arasında ortak bir ekosistem oluşturulmuş bir durumda değil.

Görünüşe bakılır ise Google şirketi, 2 tane işletim sistemi arasında yer alan entegrasyon ve de bağlantıları arttırabilmek amacıyla yeni özellikler planlamakta.

''OneChrome demo'' isimli derlemesinden elde edilmiş olan verilere bakılırsa, geliştiricilerin sistemlerin arasında numara paylaşımı üstünde çalışmakta olduğunu da açık bir şekilde söyleyebiliriz. Bu söz konusu özellik, Chromebook’ta görmüş olduğumuz bir numarayı direkt bir şekilde telefonunuza yollayabilmenizi sağlamakta. Telefona gelmiş olan numara, otomatik bir şekilde arama kısmında açılmakta ve tek tuş ile arama yapmanızı sağlamakta.

OneChrome isimli derleme, aynı zaman içerisinde pano paylaşımı da sağlamış oluyor. Chrome OS üstünde kopyalamış olduğunuz herhangi bir tane panonun verisini, Android  işletim sistemli cihazınız üzerine yollayabilmektesiniz. Saymış olduğumuz bu 2  tane özellik de uçtan uca şifreleme metoduyla beraber korunmakta.

Bunlar haricinde 3. bir tane özellik de yer alıyor. Wi-Fi internet şifreleriniz Android işletim sistemi ve Chrome OS işletim sistemi kullanmakta olan cihazlarınızın arasında otomatik bir şekilde senkronize edilmekte. Aynı zaman içerisinde 2 tane işletim sistemi arasında yer alan entegrasyonla alakalı Google şirketinin ekibi, Chrome OS işletim sisteminde Android işletim sisteminin uygulamalarını desteklemeye yönelik bir takım önemli değişiklikler üstünde çalışmakta. Belki de gelecek dönemde geliştiricilere özel olarak Chrome OS işletim sistemine Android Studio yüklenmesi sağlanabilir ve uygulamaları direkt bir şekilde izole bir ortam içerisinde test edebilme olanağını da sağlayabilir.

Şu anda proje halen geliştirme aşaması içerisinde ve bu söz konusu özelliklerin gelip gelmeyecek olduğu da tam bir şekilde kesinleştirilmiş durumda değil lakin kodlar içinde aşağı yukarı gelebilecek özellikler tahmin edilebilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.