Android işletim sisteminin yeni tehdidi Anubis

Anubis adına sahip meşhur durumdaki bir zararlı yazılım, Google Play Store üzerindeki birkaç tane uygulamanın içine gizlenmiş bir durumda. Bulunmamak amacıyla bazı yöntemler geliştirmiş oldu.

Android işletim sisteminin yeni tehdidi Anubis


Anubis adına sahip meşhur durumdaki bir zararlı yazılım, Google Play Store üzerindeki birkaç tane uygulamanın içine gizlenmiş bir durumda. Bulunmamak amacıyla bazı yöntemler geliştirmiş oldu. Asıl önemli habere geçiş yapmadan önce Google şirketinin bu uygulamaları bularak temizlemiş olduğunu da bildirmekte yarar var.

Zararlı durumdaki yazılımın bulunduğu uygulamalar, küçük bir pil tasarrufuyla birlikte kur dönüştürmesi uygulaması. Google şirketi ise bu uygulamaları kaldırmadan önce uygulamalar 5.000 kez indirilmiş ve 70  tane kadarda yorum yapılmış.

Zararlı durumdaki yazılım gizli kalabilmek amacıyla da neredeyse hiçbir  şekilde çaba sarf etmemekte. Kodlarını çalıştırabilmek amacıyla hareket sensörünün devreye girecek olmasını beklemekte. Telefon üzerinde yer alan hareket sensörünün devreye girmesi ile birlikte ne olmakta diyen okuyucularımız için yanıtlamakta yarar var. Zararlı durumdaki yazılımları tespit etmiş olan ''zararlı yazılımın detektörleri'' sanal bir tane Android ortamı oluşturarak uygulamayı o ortam içerisinde çalıştırmakta ve zararlı durumdaki yazılımın bir şey yapıp yapmamakta olduğunu kontrol etmekte. Zararlı haldeki bu yazılımı geliştirmiş olan yazılımcı, sanal bir şekilde oluşturulmuş olan Android  işletim sistemi ortamının hareket sensörünü tetiklememekte olduğunu açıkça tespit etmiş. Hareket sensörü açık bir şekilde devreye girdikten sonra da zararlı yazılım kodlarını çalıştırmaya başlamış oluyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.