Android mesajlarına yeni bir güncelleme

Saf Android işletim sistemi kullanmakta olan cihazlarda varsayılan şekilde yer alan ve Google şirketi tarafından yapılmış durumdaki Android Mesajlar isimli uygulama kullanıcıları çok daha fazla sevindirecek bir özellik gelmekte.

Android mesajlarına yeni bir güncelleme


Saf Android işletim sistemi kullanmakta olan cihazlarda varsayılan şekilde yer alan ve Google şirketi tarafından yapılmış durumdaki Android Mesajlar isimli uygulama kullanıcıları çok daha fazla sevindirecek bir özellik gelmekte. Artık Android işletim sisteminde yer alan mesajlar spam mesajları otomatik bir şekilde engelleyebiliyor olacak.

Google şirketi, kullanıcıların çok uzun bir zamandır beklemekte olduğu spam korumasıyla ilgili özelliğini yeni güncelleme ile  birlikte sunmaya başlamış oldu. Geçmiş olduğumuz ay içerisinde, 3.4 sürümüne sahip uygulamanın kodlarının arasında keşfedilmiş olan özellik, artık hazır.

istenmemekte olan mesajları engelleyebilmek veyahut gizlemek amacıyla, farklı 3. parti uygulamalar kullanmak mecburiyetinde kalmış olan kullanıcılar, yeni gelecek bu özellikle alakalı ekstra bir şekilde uygulama yüklemek mecburiyetinde kalmayacaklar.

Daha öncesinde, mesaj size geldikten sonra, kendiniz seçmeniz durumunda o numaradan gelecek  olan mesajları engelleyebilmeniz yer almaktaydı. Şimdi de, bu işlem otomatik bir şekilde, siz mesajı  daha görmeden uygulama kısmından gerçekleştirilecek.

Bu bahsi geçen özelliğin çalışabilmesi amacıyla, Google şirketi sizden bir takım yeni izinler de istemiş olacak. bu izinleri onaylamış olduğunuz durumda özelliği kullanabiliyor olacaksınız. Lakin Google şirketi burada özellikle, mesajın içeriğinin Google şirketine hiçbir şekilde gönderilmeyecek olduğu da, kesin bir şekilde belirtmiş. Uygulamanıza eğer bu özellik geldi ise, uygulama üstünde ayarlar > gelişmiş sayfası üzerinden bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.