Android Q için 4. beta paylaşıldı

Beklenilmekte olduğu gibi 4. beta üzerinde yer alan değişiklikler, Beta 2'yle birlikte Beta 3 arasında yer alan değişikliklere kıyaslandığı zaman nispeten daha da ufak.

Android Q için 4. beta paylaşıldı


Beklenilmekte olduğu gibi 4. beta üzerinde yer alan değişiklikler, Beta 2'yle birlikte Beta 3 arasında yer alan değişikliklere kıyaslandığı zaman nispeten daha da ufak. Bu defa karşılaşmış olduğumuz ana değişiklik, Android Q işletim sisteminin şimdi 29. seviyedeki bir API'da yer alması. Başka bir deyiş ile geliştiriciler, uygulamalarıyla alakalı olarak uyumlulukla ilgili testlerini yapabilir bir duruma geliyorlar. Böylelikle bu yeni sürüme ait son hâli paylaşıldığı zaman uygulamanın problemsiz bir şekilde çalışmakta olduğundan da emin olabilecekler.

Kullanıcıların karşılaşmış oldukları değişikliklere şöyle bir bakacak olursak Google şirketi, yeni hareket tabanına sahip navigasyon sistemi hususunda da kullanıcının işlerini çok fazla basitleştiren bazı yeniliklere gitmiş bir vaziyette. Google şirketinin blog yayını üzerinde paylaşmış olduğu GIF üzerinde de ekranın altında yer alan gezinti çubuğu bundan böyle çok daha geniş bir durumda. Ana ekrana gelmiş olduğunuzda ise bu çubuk ortadan yok oluyor.

Bununla beraber işin en ilginç kısmı ise bu görsel  durumdaki değişikliklerin aslına bakılır ise Beta 4 üzerinde yer almaması. Evet, üst kısımda Beta 4 şeklinde ifade etmiştik lakin biz sizler için direkt olarak Google şirketinin blog yazısını aktarmış olduk. Aslında belki söz konusu bu yenilikler Beta 5 içerisinde ya da final sürüm içerisinde karşımıza çıkmış olacaktır.

Beta 4 ayrıca, en yeni yayınlanan Haziran 2019'a ait güvenlik düzeltme ilavesini içermektedir ve güncelleme yaptığınız zaman telefonunuzun oluşturma ile ilgili numarasını da QPP4.190502.018 şeklinde değiştirmiş olacaktır.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.