Android Q o probleme çözüm bulacak

Android Q işletim sistemi, 4. betası ile beraber işletim sistemine pek çok yeni özellik ilave etti.

Android Q o probleme çözüm bulacak


Android Q işletim sistemi, 4. betası ile beraber işletim sistemine pek çok yeni özellik ilave etti. Google şirketi, Android Q işletim sisteminin 3. betası içerisinde ''Adaptif uyku'' (Adaptive Sleep) ismini vermiş olduğu özelliğini, 4. beta ile beraber ismini ''Ekran dikkati'' (Screen Attention) vermiş oldu.

Ekran dikkatiyle alakalı özelliği, kullanıcının kullanmış olduğu zaman içinde ekranın  kararmasını veyahut kapanmasını önlemekte olan bir fonksiyondur. Yani aslında bu söz konusu özellikle beraber telefonunuzdan çok uzun bir pasajı okuma esnasında, tam yazının orta kısmında dikkatinizi dağıtabilecek bir biçimde ekranınız kapanmamış olacak.

Tabii ki bu şekilde bir özellik kullanıcıların akıllarına ilk önce kameradan izlenilmiş olduğunu getirmiş olsa bile burada bir gizlilik bileşeni yer alıyor. Yani bu ekranın kapanmaması amacıyla kullanılmış olan kamera sensörünün kaydetmiş olduğu veriler  hiç bir şekilde cihazınız üzerinde depolanmayacak veyahut Google’a da yollanmayacak.

Android işletim sisteminin en yeni sürümü ile beraber gelmiş olacak bu yeni özellik Ayarlar > Ekran > Ekran Dikkati sekmesi üzerinde yer alıyor olacak. Bu  söz konusu özellikle alakalı çok daha geniş bir bilgiyi Android Q işletim sistemi yayınlanmaya başladığı zaman detaylı bir şekilde öğrenebiliriz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.